Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Θηριώδες τάνκερ προσάραξε λίγο έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου


Δεξαμενόπλοιο προσάραξε λίγο έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής το λιμενικό σώμα στο Ηράκλειο Κρήτης μετά την προσάραξη πλοίου στα αβαθή λίγο έξω από το λιμάνι της πόλης.

Το δεξαμενόπλοιο, «GASLOG SARATOGA» που μετέφερε 150.000 κυβικά μεθάνιο, με 31 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και 10 Έλληνες, προσάραξε σε αμμώδη θαλάσσια περιοχή στον Κόλπο Δερματά.

Ακολούθησε γιγαντιαία κινητοποίηση του λιμενικού, παρουσία και της πυροσβεστικής με το σκάφος "Μακεδονία ", ενώ τρία ρυμουλκά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ξεκίνησαν εκ νέου προσπάθεια να το αποκολλήσουν, η οποία και τελικά ολοκληρώθηκε λίγες ώρες αργότερα και το πλοίο αφού αποκολλήθηκε, αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου, σύμφωνα με το neakriti.gr.



Από την προσάραξη του τάνκερ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 Το «GASLOG SARATOGA» με σημαία Βερμούδων είχε αναχωρήσει από το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών με προορισμό το λιμάνι Αλί Αγά της Τουρκίας, με ενδιάμεσο σταθμό το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ωστόσο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, παραμένει άγνωστο πώς το πλοίο βρέθηκε αντί για το λιμάνι κοντά στην ακτή σε σημείο όπου το βάθος δεν ξεπερνάει τα 9 - 10 μέτρα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.