Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Μητσοτάκης: Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον Τσίπρα

«Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει σήμερα η ελληνική οικονομία, δεν πάμε πουθενά»

«Εμείς έχουμε συνολικό σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας, δίνοντας προτεραιότητα στις υγιείς δυνάμεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σχετικά με τα όσα παρουσίασε στην ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου.

«Βασικός σκοπός του ήταν η χώρα να αποκαταστήσει την πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και ο κ. Τσίπρας είπε ότι περίπου δεν τον νοιάζει. Όταν τελειώσει το μαξιλάρι ρευστότητας, η Ελλάδα θα είναι εκτεθειμένη στις αγορές και αυτό δεν θα το επιτρέψω», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε, «ο κ. Τσίπρας μας είπε τώρα ότι θέλει κι αυτός να μειώσει φόρους. Αλλά δεν μίλησε για συμμάζεμα του κράτους. Υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των σχεδίων μας. Με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει σήμερα η ελληνική οικονομία, δεν πάμε πουθενά. Είναι ένας φαύλος κύκλος που θέλω να σπάσω».

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία.

«Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο βασικός σκοπός του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης, που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, δεν επετεύχθει με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη. «Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», πρόσθεσε.

«Ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ότι σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.