Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

PM Τσίπρας στο Μάτι πυρκαγιές: Πήρα περισσότερο από το μερίδιό μου από τις ευθύνες

Η Ελληνική  κυβέρνηση ανακοίνωσε 20 μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης κατασκευής


Απευθυνόμενος υπουργικό του συμβούλιο με την παρουσία της Αττικής Νομάρχη Ρένα Δούρου, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, Ελληνική μμ Αλέξης Τσίπρας απέτυχε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε παραλείψεις και λάθη εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού κατά τις θανατηφόρες πυρκαγιές στην Αττική που στοίχισε 91 ζωές . 
δήλωσε ο 
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υλοποίηση των 20 συγκεκριμένων μέτρων για την αντιμετώπιση της παράνομης κατασκευής κτιρίου το οποίο κατηγόρησε για τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών Μάτι. Αυτές περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων, 250 νέες προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης για το πράσινο ταμείο, η κατεδάφιση των ξερολιθιές και το γκρέμισμα των 3.200 που έχουν ήδη επίσημα οριστεί για την καταστροφή.

Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε, επίσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι πρέπει να κάνετε κάποια αυτο-αντανάκλαση όπως είχε κάνει. «Έχω αναλάβει τις ευθύνες που δεν ήταν καν δική μου», είπε στην ομιλία του. «Είμαστε υποχρεωμένοι να σκύβετε το κεφάλι μας και να εξετάσουμε το πώς και γιατί αυτής της τραγωδίας. Υπόσχεσή μου ήταν από την πρώτη κιόλας μέρα που τα πάντα θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος σε θέματα με δίκαιο και αδιάβλητα διαδικασίες. Τίποτα δεν πρόκειται να καλύπτονται στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας.» «Ο πόνος για τις χαμένες ανθρώπινες ζωές αυξάνει την ευθύνη να μην παραμείνει αδρανής και να προχωρήσουμε σε δράση, έτσι ώστε να μην ζήσει μέσα από μια τέτοια τραγωδία και πάλι. Η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι πριν από όλα την ευθύνη, διότι αυτό δεν είναι πάντα αυτονόητη.»

«Η πρόθεσή μας είναι σαφής, οι πληγείσες περιοχές θα πρέπει να ξαναχτιστεί γρήγορα, αλλά σε μια νέα βάση που εγγυάται τη νομιμότητα και σεβασμό για το περιβάλλον και το σεβασμό για τη ζωή των κατοίκων τους.» Ο κ Τσίπρας είπε ότι η νομοθεσία για το πρωτόκολλο κτίριο συμμόρφωση είχε θεσπιστεί και θα ελέγχεται από ειδικό επιθεωρητή κτίριο, ενώ πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έκανε μηχανικούς που διαθέτουν οι τοπικές κυβερνήσεις για το χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση των κατεδαφίσεων. 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.