Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ανάληψη ευθύνης για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαδούρο


Επίθεση με drones, τα οποία ήταν «φορτωμένα» με εκρηκτικά και με στόχο τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου
(ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδας) στο Καράκας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς.

Ο Μαδούρο, ο οποίος εκφωνούσε ομιλία εκείνη την ώρα, είναι σώος, όμως από τις εκρήξεις τραυματίστηκαν επτά μέλη της Εθνοφρουράς.

«Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Ο επικεφαλής του κράτους τόνισε ότι οι "χρηματοδότες" αυτής της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ και ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Χωρίς κάποια εμφανή σημάδια τραυματισμού, ο Μαδούρο τόνισε ότι "όλα δείχνουν" μια ακροδεξιά συνομωσία και μια αρχική έρευνα δείχνει ότι αυτή προήλθε από τη γειτονική Κολομβία. Αρκετοί από τους δράστες έχουν συλληφθεί, είπε, χωρίς να επεκταθεί.

Είπε ότι μια ιπτάμενη συσκευή εξερράγη μπροστά του κατά τη διάρκεια της ομιλίας. Ήταν μια "μεγάλη έκρηξη" είπε. Πρόσθεσε πως αρχικά νόμιζε ότι υπήρξε μια δυσλειτουργία στην στρατιωτική εκδήλωση, αλλά τότε άκουσε και μια δεύτερη έκρηξη.


Ο Θεός, ο λαός και οι ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας τον προστάτεψαν, ανέφερε, διαμηνύοντας ότι η αντικυβερνητική βία θα "συνεχίσει να αποτυγχάνει". "Αυτό το drone ερχόταν κατά πάνω μου αλλά υπήρχε μια ασπίδα αγάπης", είπε. "Είμαι σίγουρος ότι θα ζήσω για πολλά ακόμη χρόνια".


Ανάληψη ευθύνης


Μια οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Σε ανακοίνωσή της στο Twitter η οργάνωση «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» έγραψε ότι πέταξε «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα οποία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικό C-4 (…) Οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς κατέρριψαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη προτού φτάσουν στον στόχο τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.