Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο χωριά στην Εύβοια από την μεγάλη φωτιά (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)


Φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι στην περιοχή Σταυρός στο Δήμο Διρφύων.

Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 13 οχήματα με 26 πυροσβέστες ενώ από αέρος συμμετέχουν στην επιχείρηση 1 ελικόπτερο, 4 αεροσκάφη και 2 πεζετέλ. 



Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε δασική έκταση ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Κοντά στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ο οικισμός Κοντοδεσπότι, όπου δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης στους κατοίκους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος), Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος), Αττικής και Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πυρκαγιά σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 Α/Φ, 1 Ε/Π και 2 PZL.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.