Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Aντίποινα από τη Ρωσία: Απελαύνονται δύο Έλληνες διπλωμάτες – Απαγόρευση εισόδου σε συνεργάτη του Κοτζιά

Διάβημα προς τον Έλληνα πρέσβη στη Ρωσία, Ανδρέα Φρυγανά, επέδωσε την Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


Σε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, αναφέρεται ότι «στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Όπως αναφέρει το Sputnik, τα μέτρα περιλαμβάνουν και απελάσεις Ελλήνων διπλωματών.

Τον περασμένο μήνα, η Αθήνα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και επέβαλε ποινές σε δύο ακόμη, κατηγορώντας τους πως παρενέβησαν σε ζητήματα ασφαλείας, καθώς και για απόπειρα δωροδοκίας.

Ειδικότερα, η Αθήνα καταλογίζει στους Ρώσους διπλωμάτες ότι επιχείρησαν να υπονομεύσουν τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας.

Ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα είχε κληθεί στο ρωσικό ΥΠΕΞ και στις 20 Ιουλίου, για «αντι-ρωσικές» δηλώσεις της ελληνικής πλευράς.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.