Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Θεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων από τη σφοδρή βροχόπτωση - Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ (Video)

Αρκετές κλήσεις οι οποίες αφορούν σε πτώσεις δέντρων δέχτηκε την τελευταία ώρα το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην πόλη σε συνδυασμό με τη βροχόπτωση είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση κλαδιών και δέντρων σε διάφορες περιοχές.



Στο χωριό Ανάληψη, πλησίον της Θεσσαλονίκης, ένα δέντρο έκλεισε κεντρικό δρόμο, ενώ αρκετές πτώσεις αναφέρθηκαν σε Εξοχή και Φίλυρο.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ 
Για νέο κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να σαρώσει την Ελλάδα τις επόμενες ώρες, έκανε λόγο η ΕΜΥ. 

Στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού κάνει λόγο για βροχές και οι καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικά:

Αττική

Στην Αττική, σήμερα Σάββατο (07/07/2018) ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και το πρωί στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που κατά διαστήματα πιθανώς να είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τις απόγευμα στη δυτική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στην Ήπειρο λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα ο καιρός γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στη Θεσσαλία και πιθανώς τις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πιθανώς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα την Κυριακή

Την Κυριακή (08/07) στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και πιθανώς στις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος ο καιρός με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 4 και στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Πηγή video - φωτογραφίας: thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.