Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Μουντιάλ: To τελευταίο εισιτήριο κρίνεται απόψε στο γήπεδο του τελικού

Μεγάλη μάχη αναμένεται μεταξύ Κροατίας και Αγγλίας απόψε για το άλλο εισιτήριο του τελικού της Κυριακής, 
καθώς αφενός η εγνωσμένη ποιότητα των Κροατών και αφετέρου οι αυξημένες πια απαιτήσεις από τους Αγγλους διεθνείς υπόσχονται δράμα και πλούσιες συγκινήσεις, έστω κι αν αυτά δεν συνοδευθούν από σπουδαίο θέαμα. 


Δύο αντίπαλοι που διακρίθηκαν για τις προκρίσεις τους στα πέναλτι (η Κροατία μάλιστα δύο συνεχόμενες φορές) ώς τώρα στα νοκ άουτ του φετινού Μουντιάλ, θα αντιπαραθέσουν τέχνη (οι Κροάτες) με δύναμη (οι Αγγλοι) σε μια αναμέτρηση που διαγράφεται αμφίρροπη.

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το κλειδί του αγώνα θα είναι στη μεσαία γραμμή, και συγκεκριμένα στο κατά πόσον οι Λουκά Μόντριτς και Ιβάν Ράκιτις θα επιβάλουν το παιχνίδι τους έναντι του μόνου κεντρικού χαφ που συνήθως παρατάσσει ο Αγγλος τεχνικός Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, του Τζόρνταν Χέντερσον. Αποτελεί ερώτημα, λοιπόν, μήπως προστεθεί και κάποιος στο πλάι του από τους Τζέσι Λίνγκαρντ, Ραχίμ Στέρλιν και Ντέλε Aλί.

Στόχος των Κροατών είναι «να εκπλήξουμε τον [Τζόρνταν] Πίκφορντ», όπως λέει ο επιθετικός Μάριο Μάντζουκιτς. «Ολα τα παιδιά στην ομάδα είναι επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές για τον αντίπαλο τερματοφύλακα, άρα κάποιος θα βρει τον τρόπο να τον εκπλήξει», εξηγεί. Στο αγγλικό στρατόπεδο ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η περίσσια ευφορία. «Δεν έχουμε ακόμη επιτύχει», τονίζει προσγειωμένος ο μέσος των Αγγλων Ερικ Ντάιερ, προσθέτοντας ότι «η επιτυχία είναι δύσκολο να οριστεί».

Στο μεταξύ, το γιλέκο του κ. Σάουθγκεϊτ έχει γίνει μεγάλη μόδα μεταξύ των ποδοσφαιρόφιλων στην Αγγλία. Ο Αγγλος προπονητής φοράει το λεγόμενο «γουέιστκοουτ», δηλαδή ένα γιλέκο με κουμπιά πάνω από πουκάμισο με γραβάτα, ντυμένος περίπου σαν παίκτης του σνούκερ.

Ετσι σήμερα, ενόψει του ημιτελικού με την Κροατία, πολλοί Αγγλοι πρόκειται να προσέλθουν στο γήπεδο ντυμένοι με γιλέκα Σάουθγκεϊτ, αποκαλώντας τη μέρα αυτή «η Τετάρτη του γουέιστκοουτ». Η δε βρετανική αλυσίδα καταστημάτων που ντύνει την Εθνική Αγγλίας αναφέρει ήδη διπλασιασμό των πωλήσεων των εξεζητημένων αυτών γιλέκων αφότου άρχισε το Μουντιάλ στη Ρωσία.

Πάντως, δεν θα είναι και λίγοι οι Αγγλοι οπαδοί που θα βρεθούν απόψε στη Μόσχα, σε αντίθεση με τους προηγούμενους αγώνες των «Τριών Λιονταριών», διότι αισθάνονται πιο ασφαλείς από ό,τι αρχικά θεωρείτο ότι θα είναι επί ρωσικού εδάφους.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.