Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Η επίθεση με novicok μπορεί να χαλάσει τη σύνοδο Τραμπ-Πούτιν

Νέα τροπή δίνει στην υπόθεση δηλητηριάσεων με τον χημικό παράγοντα “novicok”
ο θάνατος της Ντον Στέρτζες, της Βρετανίδας που είχε εκτεθεί στη νευροτοξική ουσία στα τέλη του περασμένου μήνα, καθώς πλέον το κατηγορητήριο επιβαρύνεται και η κατάσταση περιπλέκεται.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι κανένα από τα δύο άτομα του ζευγαριού που δηλητηριάστηκε, τώρα, δεν είχε παρελθόν που να δικαιολογεί τη στοχοποίησή του, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο δωμάτιο όπου εντοπίστηκαν τα ίχνη του “novicok” να χρησιμοποιήθηκε από πράκτορες για την προετοιμασία της δόσης που έδωσαν τον Φεβρουάριο στους Σκρίπαλ ή να υπάρχει ενεργό εργαστήριο στην ευρύτερη περιοχή.
«Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι τώρα στραμμένα στη Ρωσία, κι όχι μόνον του Μουντιάλ. Είναι η ώρα το ρωσικό κράτος να βγει δημόσια και να εξηγήσει τι πραγματικά συνέβη»
Δήλωσε από βήματος της Βουλής των Κοινοτήτων ο Βρετανός υπουργός Εσωτερικών, Σατζίντ Τζαβίντ.

Το δεύτερο αυτό περιστατικό έρχεται, όμως, λίγο πριν τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, αναγκάζοντας τη Βρετανία να αυτοπεριοριστεί τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και αντιποίνων προς τη Ρωσία, η οποία εθεωρείτο υπεύθυνη και για την πρώτη επίθεση και σε βάρος της οποίας είχαν επιβληθεί κυρώσεις.

Ενδεχόμενη κλιμάκωση από την Τερέζα Μέι θα μπορούσε να υποσκάψει τη Σύνοδο Κορυφής Τραμπ-Πούτιν που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Ιουλίου στο Ελσίνκι.

Για «βρόμικο πολιτικό παιχνίδι» έκανε λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. Ενώ, σημείωσε ότι όπως συνέβη με την υπόθεση Σκριπάλ, έτσι και τώρα το αίτημα της ρωσικής πρεσβείας στο Λονδίνο να συμμετάσχει στις έρευνες παραμένει στον «αέρα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.