Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Έπιασαν επιχειρηματία - «βαποράκι» της «υψηλής κοινωνίας»

Έπειτα από περίπου δυόμισι χρόνια συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας
από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ο 54χρονος (σήμερα) συνιδιοκτήτης πρώην γνωστού σούσι μπαρ στο Κολωνάκι, ο οποίος θεωρούταν ο «εγκέφαλος» κυκλώματος κοκαΐνης που προμήθευε το ακριβό ναρκωτικό σε καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αναγνωρίσιμα πρόσωπα της σόουμπιζ.

Το γνωστό κατάστημά του με την επωνυμία «Li-LiShu» (σ.σ.: στα κινέζικα σημαίνει Ωραίο Δέντρο) έκλεισε τον Φεβρουάριο του 2016, έπειτα από έφοδο της Δίωξης Ναρκωτικών που είχε συγκεντρώσει στοιχεία ότι λειτουργούσε ως κέντρο διακίνησης κοκαΐνης και χασίς για πελάτες της «υψηλής κοινωνίας».

Κατά την επιχείρηση της εποχής ο ένας από τους ιδιοκτήτες, ο Σ.Π. δεν είχε εντοπισθεί και έκτοτε καταζητούνταν. Τελικά εντοπίστηκε την περασμένη Δευτέρα οπότε και συνελήφθη με το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του. Μαζί του συνελήφθη και μία 28χρονη υπήκοος Καζακστάν, για κατοχή από κοινού μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης. 

Μέσα στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και οι δυο οδηγήθηκαν σε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης διέταξε την κράτησή του με συνέπεια ο 54χρονος να οδηγηθεί στις φυλακές.

Στην ανωτέρω υπόθεση, αξίζει να σημειωθεί, εμπλέκονται συνολικά 27 κατηγορούμενοι, από τους οποίους κάποιοι αντιμετωπίζουν ακόμη και το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η δίκη τους, δε, είχε πάρει αναβολή για τις 12 Δεκεμβρίου του 2018.

Ο συλληφθείς και οι άλλοι κατηγορούμενοι φέρονται να εισήγαγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν μέσω του σούσι μπαρ. Κατά τη διάρκεια έρευνας του 2016 είχαν κατασχεθεί 21 κιλά χασίς, 150 γραμμάρια κοκαΐνης και άλλα ναρκωτικά.

Η τετράδα των ιδιοκτητών (ο 54χρονος, έναν 41χρονος επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων, που έγινε γνωστός από το γάμο του με γνωστή ξανθιά της σόουμπιζ, ένας παρουσιαστής που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε δημοφιλή πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης και μια ηθοποιός, κατηγορούνται ότι από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, από κοινού, χωρίς να είναι τοξικομανείς, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Στο δικόγραφο περιγράφεται ότι: «εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως ”κράτηση για ένα άτομο”, “τραπέζι”, “μπουκάλι”».

Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζε ένας συνεργάτης του 54χρονου να τοποθετεί τις ναρκωτικές ουσίες στις ζαρντινιέρες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, απ′ όπου και γινόταν η παραλαβή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.