Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Η αμήχανη χειραψία Πούτιν - Τραμπ (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)


Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα στο  Ελσίνκι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν από το τετ α τετ των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες αλλά και η καθιερωμένη χειραψία, με τα φλας των φωτογράφων να παίρνουν "φωτιά"







Ομως, κατά τα πρώτα λεπτά της συνάντησης η αμηχανία ήταν εμφανής και οι δύο ηγέτες δεν αντάλλαξαν ούτε ένα χαμόγελο. Αντίθετα, ήταν απόμακροι ενώ οι δημοσιογράφοι των διεθνών Μέσων σχολιάζουν ότι η χειραψία διήρκησε μόλις... τρία δευτερόλεπτα. 



Η ολιγόλεπτη συζήτηση των δυο ηγετών μπροστά στις κάμερες έγινε με τη βοήθεια μεταφραστών.

 Ο Πούτιν κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. Δήλωσε ότι έχει φτάσει ο καιρός να συζητηθούν εκτενώς τόσο οι διμερείς σχέσεις όσο και καυτά ζητήματα παγκοσμίως. 

Τόνισε πως η συνάντηση είναι αποτέλεσμα συνεχόμενων επαφών ανάμεσα στον ίδιο τον τον Τραμπ. 

Όταν ρωτήθηκε για την εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016, μειδίασε. Ο Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να απαντήσει.










Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε τη σύντομη τοποθέτησή του λέγοντας πως ο κόσμος θέλει να δει τον ίδιο και τον Πούτιν να τα πηγαίνουν καλά. Πρόσθεσε πως οι δυο χώρες έχουν μεγάλη ευκαιρία, σημειώνοντας πως ΗΠΑ και Ρωσία δεν τα πάνε καλά τα τελευταία χρόνια. 

Αντίθετα από τον Πούτιν, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε την ατζέντα του: εμπόριο, πυρηνικά όπλα και... Κίνα, με τον Τραμπ να κάνει αναφορά στον "κοινό μας φίλο" Σι Ζινπινγκ. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε και συγχαρητήρια στον Πούτιν για τη διοργάνωση του Μουντιάλ (soccer όπως το λέμε στις ΗΠΑ, όπως είπε) και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και τους... έδιωξε από την αίθουσα για να ξεκινήσει η διμερής συνάντηση.





Φωτογραφίες: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.