Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Συνεχίζεται η κακοκαιρία. . Καταιγίδες αναμένονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (χάρτες)...


Τουλάχιστον 46 ημερήσιες βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στη Ζαγορά Πηλίου.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 07/07/2018, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην εικόνα και στο χάρτη που ακολουθούν παρουσιάζονται τα σημαντικότερα ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, την Κυριακή 08/07/2018 αναμένεται έντονη αστάθεια, κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. 


Στους χάρτες απεικονίζεται η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της Κυριακής (αριστερά) και κατά το δεύτερο μισό της ημέρας (δεξιά). 

Πιο συγκεκριμένα, η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες βροχές ή καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στις Σποράδες. 

Σταδιακά και κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και στο Βόρειο Αιγαίο και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. 

Εξαίρεση αποτελεί η Δυτική Ελλάδα όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά. 


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, στο νομό Θεσσαλονίκης και πιθανόν από αργά το απόγευμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Πηγή: meteo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.