Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Έλληνας πρωταθλητής του τζούντο στη σπείρα διαρρηκτών που ξάφριζε σπίτια !!!


Σε σπείρα διαρρηκτών φαίνεται ότι εμπλέκεται γνωστός Έλληνας αθλητής του τζούντο, ο οποίος και συνελήφθη σήμερα από τις αστυνομικές αρχές. 

Μία πολυμελής εγκληματική ομάδα διαρρηκτών εξαρθρώθηκε από την αστυνομία, με τις αρχές να συλλαμβάνουν 2 μέλη της σπείρας (ηλικίας 31 και 27 ετών) και να αναζητούν άλλους 8 συνεργάτες τους, για τους οποίους υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητάς τους. 

Μεταξύ των μελών της σπείρας είναι και πρώην πρωταθλητής του τζούντο και μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας. 

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η σπείρα διαρρηκτών ενέχεται στη διάπραξη σωρείας κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Αχαΐας. 

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 23 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Μάρτιο του 2017 έως και τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, οι δράστες, με ορμητήριο την Αττική, μετέβαιναν σε διάφορες πόλεις της Περιφέρειας, κινούμενοι με τουλάχιστον δύο «επιχειρησιακά» οχήματα, ενεργούσαν αυτοψίες στις οικίες «στόχους» και παραβίαζαν αυτές, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν.



Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 95.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν προϊόντα κλοπών, μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, μαχαίρι, πλήθος κλειδιών θυρών, κινητά τηλέφωνα, χρηματικό ποσό κ.ά.

Ο πρωταθλητής του τζούντο και οι συνεργοί του εκτιμάται ότι αποτελούσαν παρακλάδι της γεωργιανής μαφίας, και είχαν πραγματοποιήσει 23 διαρρήξεις με τη δράση τους να ξεκινά τον Μάρτιο του 2017 και να συνεχίζεται μέχρι τον Μάιο του 2018.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, για τη νομιμοποίηση των χρημάτων από τα κλοπιμαία πραγματοποιούσαν αγορές αυτοκινήτων ενώ επιδίωκαν την μεταφορά τους, μέσω εμβασμάτων, στο εξωτερικό.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους με επιχειρησιακά οχήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.