Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Στη σύλληψη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση προχώρησαν πριν από λίγο οι αστυνομικές αρχές.


Συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Η σύλληψη έλαβε χώρα εκτός κοινοβουλίου, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, όμως υπήρξε συνεργασία των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούν το κτήριο με την Ασφάλεια.

Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει επίσημα την είδηση της σύλληψης.

Νωρίτερα παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Στην γραπτή παραγγελία του, ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον βουλευτή και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές Αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Μήνυση από Καμμένο και Κουβέλη
Μηνυτήρια αναφορά κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός, Φώτης Κουβέλης.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Όπως ανακοίνωσα και πριν από λίγο στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το πρωί διεπράχθη μία βάναυση προσβολή του πολιτεύματος, αλλά και του στρατεύματος, από εκλεγμένο βουλευτή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, τον κ. Μπαρμπαρούση.

Στο θέμα που αφορά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει δικαίωμα κανείς, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, όχι μόνο εγώ σαν πολιτικός προϊστάμενος, αλλά και η φυσική ηγεσία, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων, να αμφισβητηθεί η δημοκρατικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους τους κράτους, ορκίζονται να υπηρετούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Δεν υπάρχουν πια φαντάσματα του παρελθόντος που στοίχισαν πολύ ακριβά στη χώρα.

Στην παρουσία μου με τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη, εγχειρήσαμε τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων και απόσπασμα του βίντεο στον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου προκειμένου να γίνουν τα νόμιμα».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα επράχθησαν στη Βουλή των Ελλήνων αποτελούν ποινικά αδικήματα. Αδικήματα, τα οποία προσβάλουν τη δημοκρατία, προσβάλουν το Σύνταγμα, προσβάλουν τη συνταγματική δημοκρατική νομιμότητα.

Είχαμε υποχρέωση να έλθουμε στην αρμόδια δικαιοσύνη και για αυτό συναντήσαμε τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κ. Ζαχαρή, στον οποίον, όπως σας είπε ο υπουργός, καταθέσαμε επικυρωμένο αντίγραφο των πρακτικών της Βουλής, καθώς και την απεικόνιση των όσων έγιναν στη Βουλή των Ελλήνων.

Πρόκειται για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, για τα οποία κακουργήματα προβλέπεται και η αυτόφωρη διαδικασία.

Η προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο σεβασμός του Συντάγματος, αποτελεί υποχρέωση όλων μας, αποτελεί υποχρέωση και δική μας και ακριβώς στο πλαίσιο της υποχρέωσης και του καθήκοντος ασκήσαμε το δικαίωμα που έπρεπε να ασκήσουμε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Κανένας δεν δικαιούται να προσβάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, κανένας δεν δικαιούνται να απειλεί και να προσβάλει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο αρμόδιος αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα πράξει αυτά τα οποία ο νόμος επιτάσσει».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Στο μεταξύ, εξελίξεις στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής δρομολογεί η ανακοίνωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ότι διαβιβάζονται στην Εισαγγελλία για τα περαιτέρω και την άσκηση ποινικής δίωξης τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης, με τις πρωτοφανείς δηλώσεις του χρυσαυγίτη βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να προσανατολίζεται στην αποκήρυξη των απόψεων και ενδεχομένως στη διαγραφή του βουλευτή, μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο η άσκηση δίωξης να αφορά σύσσωμη την Κοινοβουλευτική ομάδα και το κόμμα.

Παρέμβαση Καμμένου
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος πήρε τον λόγο στην Βουλή για να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κώστα Μπαρμπαρούση και των επικροτών του για εσχάτη προδοσία.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ο κ. Μπαρμπαρούσης χειροκροτούμενος από βουλευτές της Χρυσής Αυγής διέπραξε σοβαρό αδίκημα. Οι ένοπλες δυνάμεις προστατεύουν την δημοκρατία. δεν μπορούν από κανέναν να καλούνται να καταπατήσουν το Σύνταγμα. Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το Σύνταγμα και την χώρα. Τέτοιου είδους πράξεις οδήγησαν στην απώλεια εθνικού εδάφους.

Ζητώ  την ποινική δίωξη τόσο του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση όσο και όλων των βουλευτών της που επικρότησαν τις δηλώσεις του με βάση τα άρθρα 134 και 135 του πρώτου Κεφαλαίου του Συντάγματος για εσχάτη προδοσία και προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. Ζητώ την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής τονίζοντας πως είναι βέβαιος ότι η ποινική δίωξη θα ασκηθεί και με πρωτοβουλία της δικαιοσύνης.

Αποβλήθηκε από την συζήτηση η Χρυσή Αυγή
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης εισηγήθηκε την  αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση που διεξάγεται αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία. Ολα τα άλλα κόμματα, πλην ΧA, συμφώνησαν.

«Εισηγούμαι κανείς εκ των κυρίων της Χρυσής Αυγής που είναι εγγεγραμμένοι να μιλήσουν, να μην έχουν αυτό το προνόμιο που δίνει η αίθουσα αυτή» ανέφερε ο κ. Βούτσης και συνέχισε:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.