Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ταλαιπωρία στους δρόμους: Κίνηση από την απεργία σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και ταξί

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, λόγω της στάσης εργασίας στο Μετρό, έως τις 9:00 ώρα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, πολύ αυξημένη είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα, έως τον κόμβο Καλυφτάκη, στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισού, από την Αττική οδό έως την Αχαρνών, στην Πέτρου Ράλλη, την Αλεξάνδρας, την Κατεχάκη, την Ποσειδώνος, την Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα:

– Το μετρό δεν θα κινηθεί έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Σύμφωνα με το ΣΕΛΜΑ, οι εργαζόμενοι μετέχουν «στις κινητοποιήσεις εναντίων στην ψήφιση των νέων μέτρων».

– Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να γίνει γενική συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου με θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου στο Ελληνικό. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 το πρωί και η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ότι θα γίνει μέχρι τις 6.

– Τα τρόλει θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για τέσσερις ώρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα. Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11 το πρωί ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 5 το απόγευμα.

– 24ωρη απεργία για σήμερα προκήρυξε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι θεσμοί επιθυμούν «να βγάλουν εισιτήριο επιστροφής στην Uber». Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν «την κατάργηση της υποχρέωσης της ελάχιστης διάρκειας σύμβασης τριών ωρών που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό». Σύμφωνα με τον πρόεδρό του Συνδικάτου Θύμιο Λυμπερόπουλο τα ταξί θα βρίσκονται σήμερα στους δρόμους και θα είναι συνεχώς εν κινήσει χωρίς να παραλαμβάνουν επιβάτες

– Στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις κατά του Πολυνομοσχεδίου – η ψηφοφορία για το οποίο αναμένεται να διεξαχθεί στις 3 μετά το μεσημέρι – η ΑΔΕΔΥ (στην Κλαυθμώνος), το ΠΑΜΕ (στην Ομόνοια) και τα πρωτοβάθμια σωματεία (στο Πολυτεχνείο).

Ήδη τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους από τις 7:30 το πρωί. Πολύ δύσκολη η κάθοδος του Κηφισού από την Κηφισιά μέχρι το Αιγάλεω. Στην άνοδο τα προβλήματα εντοπίζονται από το Περιστέρι μέχρι τη Νέα Ιωνία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.