Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

8 Ταβερνάκια στην Αθήνα που σίγουρα δεν γνώριζες! Με ωραίο φαγητό και χαμηλές τιμές Θα τα λατρέψετε!

''Προτάσεις για οικονομικά και ποιοτικά από το 07''
Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε περάσει απέξω αρκετές φορές, όμως δεν τα πιάνει το μάτι σας. Τα «μυστικά» μεζεδοπωλεία της πόλης μπορεί να είναι μικρά, έχουν, όμως, απίστευτο φαγητό σε πολύ καλές τιμές και ατμόσφαιρα παρέας που θα σας κερδίσει με το που περάσατε το κατώφλι τους. Αν δεν τα έχετε ανακαλύψει, βιαστείτε!


1) Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς.


Όσοι κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας, το ξέρουν σίγουρα. Αυτό το μικρό ταβερνάκι που πλέον έχει ξεπεράσει τα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας βρίσκεται εντός της στοάς Λέκκα- βγάζει και τραπεζάκια έξω- και είναι γνωστό για τα φρέσκα ψαράκια του και τους γκουρμέ μεζέδες, που μπορείτε να απολαύσετε με ούζο ή τσίπουρο.


Ο ιδιοκτήτης του, ο Τριαντάφυλλος με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, ξέρει από καλό ψάρι κι είναι άσσος στο τηγάνι, οπότε εδώ θα βρείτε πάντα τα καλύτερα της αγοράς σε πολύ προσιτές τιμές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την συγκλονιστική του ψαρόσουπα, που για να την απολαύσετε πρέπει να πάτε νωρίς το μεσημέρι, αλλά και σαρδέλες στη σχάρα φιλεταρισμένες και γεμιστές με φρέσκα μυρωδικά, ενώ στο τέλος σας περιμένει ένας παραδοσιακός χαλβάς.

Λέκκα 22, Αθήνα, 2103227298

2) Αντωνία.



Η οικογενειακή ταβέρνα της Αντωνίας είναι ένα φαινόμενο: κρυμμένη στα στενά στις Τζιτζιφιές, πίσω από το Ωνάσειο, σε έναν απλό και οικείο χώρο που αποπνέει άρωμα από τα 60s, εδώ και χρόνια έχει κάνει όλο τον καλό τον κόσμο να κατεβαίνει νότια για να δοκιμάσει τους μοναδικούς της ψαρομεζέδες. Μην παραλείψετε να παραγγείλετε γαριδάκι, γαύρο μαρινάτο, την εξαιρετική ψητή σαρδέλα, την χειροποίητη τυροκαυτερή, μαριδάκι τηγανιτό κουτσομουράκι ψητό, και φυσικά τις τεράστιες γαρίδες της που μαγειρεύονται με όλους τους δυνατούς τρόπους ενώ στο τέλος θα σας κεράσουν και γλυκάκι.

Ξενοφόντως και Ισμήνης 36, Καλλιθέα, 21 0940 4508

3) Ειδικόν

Μια αυθεντική μπακολαταβέρνα στον Πειραιά που θα σας ταξιδέψει στον χρόνο. Ξεκίνησε τη δεκαετία του ’20 ως μπακάλικο από τα αδέλφια Παπακωνσταντίνου και με τον καιρό εξελίχθηκε σε κρασοπουλειό.

Ο μαρμάρινος ποτηριώνας, το περίτεχνο ξύλινο ψυγείο του πάγου του 1938, τα γραμμόφωνα, οι οικογενειακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους, οι φιγούρες του Καραγκιόζη, οι παλιοί καθρέφτες και τα ράφια που ξεχειλίζουν από λογιών λογιών κονσέρβες και χάρτινα κουτιά απορρυπαντικών συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Δοκιμάστε λαχταριστά κεφτεδάκια, συκώτι και φυσικά την αφράτη ομελέτα με κορν-μπιφ- σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, και συνοδεύστε τους με παραδοσιακή ρετσίνα δική τους.

Ψαρρών 38 & Σαλαμίνος, Πειραιάς, 210 4612674

4) Καβατζα 26

Βρίσκεται μεν σε μια από τις γνωστές οδούς του Χαλανδρίου, στην ουσία, όμως, είναι ένα «κρυμμένη» σε μια μικρή στοά που ενώνει τη Χαϊμαντά με την Αγίας Παρασκευής, οπότε πρέπει να πας επί τούτου για να τη βρεις- δεν είναι τυχαία άλλωστε η ονομασία της.

Γνωστή για τους νόστιμους μεζέδες, το πολύ καλό κρασί του και τη θεϊκή ρακή ψημένη είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα όμορφο βράδυ, ειδικά τώρα το καλοκαίρι επειδή διαθέτει και αυλή. Δοκιμάστε το γκιούλμπασι με χοιρινό, αλλά και το λουκάνικο που θεωρείται σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, ενώ αν είστε μεγάλη παρέα οι ποικιλίες του είναι η ιδανική επιλογή.

Χαϊμαντά 26, Χαλάνδρι, 215 5308057

5) Το κουτούκι του Γρίλλη

Με μικρασιατική καταγωγή και ρίζες από την Νάξο, ο παππούς Γρίλλης εγκαταστάθηκε στον Ταύρο πριν μερικές δεκαετίες, κοντά στον σταθμό του τρένου, και γέμισε ένα μέρος του σπιτιού του με βαρέλια.

Το καλό του κρασί σύντομα έγινε διάσημο κι έτσι σταδιακά άρχισε να φτιάχνει και μεζέδες για τους τακτικούς του θαμώνες. Τα παιδιά του κράτησαν την παράδοση και συνεχίζουν να σερβίρουν καλό φαγητό, και κρασί βαρελίσιο, συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Δοκιμάστε τα ντολμαδάκια, ντοοματοκεφτέδες, μελιτζάνα σαγανάκι γάστρας, τα απίθανα σαλιγκάρια στιφάδο και το γεμιστό ψαρονέφρι.

Αναξαγόρα 7 , Ταύρος, 210 3468017

6) Γιαγιά Ελισάβετ

Η κυρία Ελισάβετ πλέον αποτελεί θρύλο στις Τζιτζιφιές. Πόντια στην καταγωγή, θεωρείται σύμβολο της προσφυγιάς, μια αγωνίστρια της ζωής, που από τη δεκαετία του ’80 μαγειρεύει και τηγανίζει ψαρονοστιμιές και όχι μόνο.

Ψαράκια αφρός (γόπα, μαρίδα, μπαρμπουνάκι), μαρινάτος φρέσκος σολομός, αχνιστά μύδια και κολοκυθάκι τραγανό και αλάδωτο είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε εδώ. Αυτό, όμως, που την κάνει να ξεχωρίζει είναι οι ποντιακές της σπεσιαλιτέ, όπως τα σπιτικά πιλμένι και βαρένικι με καυτερή σάλτσα από κόκκινη πιπεριά και κοκκινιστά, ή τα φοβερά της ντολμαδάκια μέσα σε μαρουλόφυλλα και λαχανόφυλλα.

Αγησιλάου και Ξενοφόντως 179, Τζιτζιφιές, 210 9428353

7) Λέι λιμ Λέι

Τουρκική, κουρδική, αραβική και ελληνική κουζίνα παντρεύονται αρμονικά σε αυτό το ανατολίτικο ταβερνάκι στην περιοχή του Γκύζη, όπου πρωταγωνιστούν οι αφίσες της Αγίας Σοφίας στους τοίχους.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το εξαιρετικό ισκεντέρ κεμπάπ, το διάσημο χουνκιάρ μπεγεντί (πουρές μελιτζάνας με κομμάτια κοκκινιστό μοσχάρι), τα σμυρναίϊκα κεφτεδάκια, αλλά και την ιδιαίτερη μανιταροσαλάτα , με πλευρώτους στο γκριλ, ρόκα, ντομάτα, μαϊντανό και καρύδια, ενώ το μεϊχανέ πιλάφι με πλιγούρι , φακές και λαχανικά είναι ιδανικό για τους χορτοφάγους,

Βαλτινών 2, Γκύζη. 211 7009383

8) Εν Αδάμες

Το κρυφό μυστικό των κατοίκων των Βορείων προαστίων, που είναι γνωστό για την υπέροχη αυλή του και τα ολόφρεσκα, χειροποίητα κρεατικά. Ο ιδιοκτήτης του, ο κύριος Πέτρος Σαρδέλης, μέγας μάστορας στο ψήσιμο, σερβίρει κορυφαίο, φρέσκο γύρο χοιρινό σε μερίδα, ζουμερό καλαμάκι χοιρινό στα κάρβουνα, αλλά και σπιτικό burger, άκρως χορταστικό.

Κατά καιρούς ετοιμάζει και 2-3 πιάτα μέρας, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και τις σπιτικές του αλοιφές με κορυφαία την μελιτζανοσαλάτα και το τσίλι .

Ναυπλίου 8 Αδάμες, Κηφισιά, 210 8075621

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.