Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Πώς ο Μητσοτάκης «άδειασε» τον Καραμανλή χρεώνοντάς του τη χρεοκοπία της χώρας

Αίσθηση προκάλεσε το δημόσιο «άδειασμα» στη Βουλή εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Κώστα Καραμανλή,
καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ «φωτογράφισε» εμμέσως πλην σαφώς τον πρώην πρωθυπουργό ως έναν από τους βασικούς υπεύθυνους για τη χρεωκοπία του 2009, με επίκεντρο μάλιστα την πολιτική του στο Δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής ανέφερε επί λέξει κατά τη δευτερολογία του από το βήμα της Ολομέλειας: 

«Μας εγκαλέσατε γιατί θέλουμε να συγκρατήσουμε τους αριθμούς των προσλήψεων [...] Για εμάς προέχει η ανάπτυξη και η δημιουργία πλούτου. Μείνετε εσείς, λοιπόν, με αυτή τη φορολογία, μείνετε με το μεγάλο Κράτος, μείνετε με τα πελατειακά σας ρουσφέτια, μείνετε με τους ειδικούς γραμματείς που διορίζετε δήθεν αξιοκρατικά, αλλά στην πραγματικότητα τους υποδεικνύετε με φωτογραφικές προκηρύξεις. Αυτοί είστε. Είστε δηλαδή η μετενσάρκωση όλων των δεινών που στην ουσία έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009 και το 2010».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνει αιχμές για τη διακυβέρνηση Καραμανλή, με έμφαση στην πολιτική που ακολούθησε αυτή στο δημόσιο τομέα. Μάλιστα λέγεται πως αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο νυν πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε να ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αφού όπως λέγεται του χρέωνε τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, στις οποίες είχε προχωρήσει αυτός ως υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης υπήρξε συμφωνία μεταξύ της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγας Γεροβασίλη, με τους εκπροσώπους των θεσμών η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων να διαμορφωθεί για το 2019 στο 1:1 (μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση). Από την άλλη, η κυρίαρχη θέση της ηγετικής ομάδας της ΝΔ κάνει λόγο για αναλογία  1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.