Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Κέρδη πάνω από 100 εκατ. ευρώ από το παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων στο Κορωπί



Πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης που ειδικευόταν στην παρασκευή και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και την οποία εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση στο Κορωπί Αττικής.

Έως αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί 18 άτομα ηλικίας από 21 έως 82 ετών μεταξύ των οποίων και οι εγκέφαλοι της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα, του νόμου για την κύρωση κώδικα φόρου προστιθέμενης αξίας, ήτοι λαθρεμπορία βιομηχανοποιημένων καπνών, των οποίων οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ, καθώς και για παραβάσεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα – προανάκριση, που βασίστηκε στη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν σε διεθνικό επίπεδο.

Σκοπός της ήταν η παρασκευή τσιγάρων με επιγραφές διάφορων επώνυμων εταιρειών, τα οποία διακινούσαν λαθραία στη χώρα μας και στο εξωτερικό, αποφεύγοντας την πληρωμή των αναλογούντων δασμών και φόρων, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναλυτικότερα διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού, διατηρούσαν στην περιοχή του Κορωπίου αποθήκες τις οποίες είχαν μετατρέψει σε πλήρως εξοπλισμένα εργοστάσια, για την επεξεργασία του καπνού και για την παρασκευή σιγαρέτων.





,


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.