Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Το παλάτι της Νέας Φιλαδέλφειας είναι γεγονός (φώτο & vid)

Αντίστροφη μέτρηση για την ΑΕΚ - Το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας παίρνει σάρκα και οστά 
Οι εργασίες για την «καρδιά» της ΑΕΚ έχουν πάρει φωτιά και για τα χώματα απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στην Νέα Φιλαδέλφεια έρχεται μια λαμπρή ιστορία.


Το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού Αγιά Σοφιά έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με στόχο να αποτελέσει πολύ σύντομα πραγματικότητα και να στεγάσει τα ξεσπιτωμένα εδώ και πολλά χρόνια όνειρα όλων των Ενωσιτών. 

Αυτό άλλωστε είναι το όνειρο του κόσμου της ΑΕΚ και το μεγαλύτερο χρέος της ομάδας προς την ιστορία της, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του κιτρινόμαυρου συλλόγου. 

Πετραδάκι πετραδάκι και κάτω από τα άγρυπνα βλέμματα δεκάδων φιλάθλων της ΑΕΚ, που πηγαίνουν για να παρακολουθήσουν από κοντά το έργο, χτίζεται το νέο «σπίτι» της ΑΕΚ με γοργούς ρυθμούς ώστε να είναι έτοιμο μέχρι το Μάιο του 2019. Η κατασκευάστρια εταιρεία και η διοίκηση της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ επιθυμούν τα εγκαίνια του νέο γηπέδου χωρητικότητας 32.000 – 34.000 θέσεων να γίνουν την 29η Μαίου 2019 ημέρα επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους το 1453. 

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά επισκέπτονται καθημερινά το χώρο που βρίσκεται από την πλευρά του Άλσους για να παρακολουθήσουν τις εργασίες κατασκευής του γηπέδου. Οι περισσότεροι είναι και κάτοικοι της περιοχής που λίγο πριν επιστρέψουν από τη δουλειά τους στο σπίτι, ή λίγο πριν ξεκινήσουν την εργασία τους έχοντας ανα χείρας το καφεδάκι τους σταματούν για να «ελέγξουν» τους εργάτες που από τις 28 Ιουλιου 2017 δεν έχουν σταματήσει για την ανέγερση της «Αγίας Σοφίας». 

Οι πανηγυρισμοί στην κιτρινόμαυρη οικογένεια για το νέο γήπεδο είχαν ξεκινήσει από την Τρίτη 27 Ιουλίου 2017 όταν η εταιρεία Δικέφαλος Κατασκευαστική 1924 ΑΕ πήρε την πολυπόθητη οικοδομική άδεια. «Ούτε μία μέρα δεν θα πάει χαμένη! Κανείς και τίποτα δεν μπορεί πλέον να μας σταματήσει! Οι πανηγυρισμοί θα καταλαγιάσουν γιατί μας περιμένει πολλή δουλειά. Ολοι μαζί θα περπατήσουμε το μονοπάτι μέχρι τον τελικό στόχο. Ολοι μαζί θα διαβούμε τα τείχη της Αγιά Σοφιάς!» κατέληγε η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ. 

Από νωρίς το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης ξεκίνησαν να σηκώνονται οι εξέδρες του νέου γηπέδου, από την πλευρά της παλιάς θύρας 21 με αρκετούς οπαδούς να δίνουν το παρών. 

«Ήρθα για να δω το νέο γήπεδο. Έχω έρθει αρκετές φορές και δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω πως σε λίγους μήνες εδώ θα στέκεται το γήπεδό μας. Εδώ έχουμε κλάψει, έχουμε πονέσει και έχουμε πανηγυρίσει και το σωστό και το πιο δίκαιο είναι αυτό. Το νέο γήπεδο της ομάδας μας να κατασκευαστεί εδώ που ήταν το παλιό γήπεδο Νίκος Γκούμας» θα πει ο κ. Μανώλης Κονταξάκης ο οποίος είχε βρεθεί και στον αγιασμό για τις εργασίες τον περασμένο Ιούλιο. 

Πιο δίπλα κρατώντας στα χέρια τον καφέ του και παρακολουθώντας από τα κάγκελα- απομεινάρια του άλλοτε γηπέδου με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη τα έργα, ο κ. Γιώργος Φωτογιαννόπουλος νιώθει ευτυχισμένος. «Μένω εδώ κοντά και έρχομαι σχεδόν κάθε μέρα να δω τα έργα. Σήμερα έμαθα ότι ξεκινούν να σηκώνονται οι εξέδρες από την πλευρά της παλιάς θύρας 21 και ενθουσιάστηκα. Εδώ αντικρίσαμε για πρώτη φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα και νιώσαμε το μεγαλείο του συλλόγου. Εδώ θα ξαναζήσουμε ένδοξες ημέρες και πάλι». 

Στις εργασίες που έγιναν τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε η κατασκευή του βόρειου πέταλου, προς την πλευρά του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας . Μπήκε το σκυρόδεμα για το χώρο εισόδου αλλά και κυκλοφορίας των θεατών στο κάτω διάζωμα του πέταλου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι πέντε πρώτοι κερκιδοφόροι, εκεί που θα στηριχτεί η πρώτη εξέδρα. Επίσης έχει ξεκινήσει η κατασκευή του πρώτου από τους τέσσερις πυλώνες του νέου γηπέδου, πάνω στους οποίους θα στηριχτεί το στέγαστρο του γηπέδου. Ο συγκεκριμένος βρίσκεται στη γωνία προς το σημείο που βρισκόταν το κλειστό «Γιώργος Μόσχος». Αν όλα πάνε βάσει του σχεδιασμού και του προγράμματος των εργασιών οι κερκίδες θα έχουν «σηκωθεί» πλήρως σε περίπου πέντε

Κι όλα αυτά υπο το βλέμμα δεκάδων οπαδών, όπως αυτό της 19χρονης Άννας Τσακίρη η οποία βρέθηκε στο εργοτάξιο για τέταρτη φορά να παρακολουθήσει τις εργασίες.


«Συνήθως έρχομαι με το αγόρι μου που είναι φανατικός Αεκτζης, αλλά σήμερα ήρθα μόνη μου. Πήρα τον καφέ μου και ήρθα να δω τις εργασίες του «σπιτιού» μας. Γιατί θα είναι το σπίτι όλων των Αεκτζήδων».

Ο 5χρονος Μάξιμος με τη μητέρα του Κατερίνα Τζιούνη θα πανηγυρίσει, εκτός απροόπτου, το πρώτο του πρωτάθλημα με την ποδοσφαιρική ΑΕΚ που θα είναι και το πρώτο μετά από 24 χρόνια για το σύλλογο. Οι δυο τους βρέθηκαν στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και έκαναν βόλτα μέχρι το σημείο που μπορούσαν να παρακολουθήσουν τις εργασίες κατασκευής του νέου γηπέδου. «Ο μπαμπάς είναι φανατικός οπαδός της ΑΕΚ και ακολουθώ εγώ και ο Μάξιμος. Όλη η οικογένεια υποστηρίζουμε την ομάδα. Έχουμε έρθει αρκετές φορές εδώ και πάντα κοιτάμε συγκινημένοι τα έργα. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ. Ανυπομονούμε να ολοκληρωθεί για να βρεθούμε και μέσα στο γήπεδο και να παρακολουθήσουμε τους αγώνες της ομάδας». 

Οι συζητήσεις μεταξύ των φιλάθλων που παρακολουθούν τις εργασίες κυμαίνονται γύρω από το νέο γήπεδο, ενώ δεν λείπουν και οι διαφωνίες. Όπως ο λεκτικός διαξιφισμός μεταξύ ενός άνδρα και ενός ηλικιωμένου οι οποίοι διαφωνούσαν για το κόστος που θα πρέπει να έχουν τα εισιτήρια των αγώνων στο νέο γήπεδο.



Ο ηλικιωμένος ήθελε τα εισιτήρια να κυμαίνονται από 5 ευρώ, ενώ ο πιο νέος άνδρας επέμενε πως αυτό δεν πρέπει να γίνει σε ένα τέτοιο «παλάτι» όπως χαρακτήριζε το υπο κατασκευή γήπεδο.

Το παραπάνω περιστατικό συγκαταλέγεται στα τραγελαφικά που συμβαίνουν καθημερινά με φιλάθλους της ΑΕΚ με τα πιο χαρακτηριστικά να είναι αυτά κατά τα οποία φίλαθλοι που απολαμβάνουν τον καφέ τους παρακολουθούν τις εργασίες και κάποιες φορές φωνάζουν στους εργάτες που κάνουν διάλειμμα από τις εργασίες να μην «λουφάρουν» και να συνεχίσουν ώστε όλα να είναι έτοιμα το Μάιο του 2019. 

Και για όσους φιλάθλους δεν μένουν στην Αττική και δεν μπορούν αν δουν από κοντά τις εργασίες η ιδιοκτησία της ΑΕΚ έχει φροντίσει ώστε να μη μένουν παραπονεμένοι.

Μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους σε live χρόνο μέσα από την ιστοσελίδα του νέου γηπέδου μπορούν να δουν την κατασκευή του γηπέδου. 

Το κόστος της κατασκευής του γηπέδου εκτιμάται στα 80 εκατομμύρια ευρώ και θα διαθέτει 32.000 – 34.000 θέσεις, 40 σουίτες και 1500 θέσεις πάρκινγκ υπόγειες και υπαίθριες. Επίσης θα διαθέτει εστιατόρια- μπαρ, μουσείο, παραδοσιακά καταστήματα και τον ιερό ναό του Οσίου Λουκά προς τιμήν του ευεργέτη της ΑΕΚ Λουκά Μπάρλου.







πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.