Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Μύνστερ, Γερμανία: Ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος - Τρεις νεκροί (vid)

Γερμανός με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης.
Οι δεκάδες θαμώνες του εστιατορίου που βρίσκεται στην περιοχή "Kiepenkerl" στο ιστορικό κέντρο του Μούνστερ και, λόγω της καλοκαιρίας, κάθονταν στον εξωτερικό χώρο του ομώνυμου εστιατορίου, ήταν ο στόχος του άνδρα ο οποίος οδήγησε το φορτηγό του κατευθείαν πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.


Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν - μεταξύ των οποίων και ο δράστης, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε επιτόπου - ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Έξι εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ το νοσοκομείο της πόλης έχει απευθύνει έκκληση για δωρεά αίματος προκειμένου να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό.

Γερμανός με ψυχολογικά προβλήματα ο δράστης

Γερμανός 48 ετών, με λευκό ποινικό μητρώο, αλλά με γνωστά ψυχολογικά προβλήματα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, ο δράστης της επίθεσης.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στην κατοικία του δράστη, για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκρηκτικών.



Ύποπτο αντικείμενο εξετάζει η Αστυνομία

Η αστυνομία εξετάζει ύποπτο αντικείμενο που βρέθηκε στο όχημα του δράστη και έχει προληπτικά εκκενώσει σπίτια και επιχειρήσεις στην γύρω περιοχή.

Οι αρμόδιες αρχές χαρακτηρίζουν πάντως ακόμη την κατάσταση "αδιευκρίνιστη", σε ό,τι αφορά τα κίνητρα του δράστη.

Από πολλά γερμανικά μέσα ωστόσο υπενθυμίζεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση του Ουζμπέκου Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος, στο όνομα του "Ισλαμικού Κράτους" στις 7 Απριλίου του 2017 είχε οδηγήσει φορτηγό εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους στο εμπορικό κέντρο της Στοκχόλμης, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό 14.

Από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε "στενή ανταλλαγή" πληροφοριών με τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας για την εξιχνίαση της ενέργειας και εξέφρασε την θλίψη του για τα θύματα.

"Τρομακτικές ειδήσεις από το Μούνστερ. Η Αστυνομία της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας σας κρατά ενήμερους. Η σκέψη μας είναι στα θύματα και τους οικείους τους", έγραψε πριν από λίγο στον προσωπικό της λογαριασμό το Twitter η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

"Όλο το Μούνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών", δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκους Λέβε.


Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν μακριά από την παλιά πόλη, μέρος της οποίας έχει εκκενωθεί. Επίσης, ζήτησε να σταματήσει η φημολογία, διευκρινίζοντας ότι οι Αρχές θα προβούν σε επίσημες ανακοινώσεις. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, αλλά και διασώστες, ενώ ελικόπτερο πετούσε πάνω τον τόπο της τραγωδίας.

Οι αστυνομικοί έψαχναν την περιοχή για τον εντοπισμό εκρηκτικών. Παράλληλα, όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας διατάχθηκαν να κατευθυνθούν στο Μύνστερ. 

Αρχικά, σύμφωνα με τη Rheinishe Post, οι αστυνομικοί αναζητούσαν άλλα δύο άτομα που πιθανόν σχετίζονται με το περιστατικό, ωστόσο η αστυνομία διέψευσε στη συνέχεια την πληροφορία. 

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος στην περιοχή της παλιάς πόλης του Μούνστερ, καλώντας ωστόσο τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αρχών.

Δωρεές αίματος ζητά το νοσοκομείο 

Το νοσοκομείο του Μούνστερ, σε ανακοίνωση του μέσω twitter, ζητά από τους πολίτες να σπεύσουν για αίμα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες, αφού οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Σε νεώτερη ανακοίνωση διευκρινίζει ότι λόγω της κατάστασης, θα δεχθεί αίμα μόνο από καταγεγραμμένους δότες.


«Όλο το Μούνστερ θρηνεί για αυτό το τρομερό συμβάν. Η συμπάθειά μας είναι για τους συγγενείς των νεκρών», δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης Μάρκους Λέβε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.