Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Η Fox προσφέρεται να πουλήσει το Sky News στη Disney

Οι Αρχές θέλουν να μετριαστούν οι ανησυχίες για την πολιτική επιρροή στη Μεγάλη Βρετανία
Τις πιέσεις προς τη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να εγκρίνει την προσφορά ύψους 14,5 δισ. δολαρίων για τον όμιλο Sky αυξάνει ο Ρούπερτ Μέρντοκ, 


καθώς προσφέρθηκε να πουλήσει ή να διαχωρίσει νομικά το κανάλι Sky News, στην προσπάθειά του να μετριάσει τις ανησυχίες για την πολιτική του επιρροή στη χώρα.

Η Twenty-First Century Fox του Μέρντοκ ανακοίνωσε ότι το Sky News θα μπορούσε να πουληθεί στην αμερικανική ανταγωνίστρια Walt Disney ή να αποτελέσει ξεχωριστή νομική οντότητα εντός του ομίλου Sky.

Η Fox συμφώνησε τον Δεκέμβριο του 2016 να εξαγοράσει το υπόλοιπο 61% του ομίλου του Sky που δεν κατείχε ήδη, αλλά η συμφωνία αντιμετωπίζει συνεχώς καθυστερήσεις από τη βρετανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες Ρυθμιστικές Αρχές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Fox έχει ήδη δεσμευθεί ότι το κανάλι 24ωρης ενημέρωσης Sky News θα παραμείνει ανεξάρτητο υπό τον έλεγχο του Μέρντοκ, αλλά οι επικριτές της συμφωνίας -μεταξύ των οποίων και γνωστοί πολιτικοί- συνεχίζουν να αντιτίθενται σε αυτή λόγω της επιρροής που ασκεί ο 87χρονος μεγιστάνας μέσω των εφημερίδων Sun και Times, οι οποίες και του ανήκουν.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.