Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Το λαχταριστό fish & chips του Fish Food Bar τώρα στο Κολωνάκι

Το νέο μικροσκοπικό μπαρ για ψαρολιχουδιές στο Κολωνάκι.
Ό,τι είναι για μας το σουβλάκι, είναι για τους Αγγλοσάξονες το fish & chips. Σχεδόν. Το εθνικό street food των Άγγλων, όπως και το δικό μας βέβαια, όταν είναι περιποιημένο, είναι ακαταμάχητο. 


Απ’ έξω πρέπει να είναι καλοτηγανισμένο και τραγανό, βουτηγμένο σε κουρκούτι ή παναρισμένο, ενώ το φιλέτο ψαριού στο εσωτερικό να έχει μείνει τρυφερό και ζουμερό. Μια από τις καλύτερες εκδοχές τηγανητού μπακαλιάρου με πατάτες προσφέρει στην Αθήνα το νέο Fish Food Bar, που άνοιξε το Δεκέμβριο στο Κολωνάκι, στο στενό της Καψάλη.

Ιδιοκτήτης είναι ο Γιώργος Ρουμελιώτης, πρώην δημοσιογράφος, που έδωσε στο εστιατόριο συγκεκριμένο χαρακτήρα και σαφή προσανατολισμό. Αρχιτεκτονικά είναι πολύ φροντισμένο, στη λογική του fast food, μικρό, έχει μόλις 20 καθίσματα, κλειστή κουζίνα στο υπόγειο, με μυρωδιά που δεν ενοχλεί όσους κάθονται στη σάλα. Το σημείο είναι ό,τι πρέπει, μια γωνία με μεγάλη τζαμαρία- που, αν καθίσετε στο πάσο σας επιτρέπει να τρώτε κάνοντας χάζι στο δρόμο, τους περαστικούς ή τους εργαζόμενους στο απέναντι γραφείο. 

Το φαγητό από την άλλη, δεν μοιάζει καθόλου με «fast food», δεν είναι πρόχειρο. Ο κατάλογος έχει δυο burger, τρία ζεστά και τέσσερα κρύα πιάτα και τρεις σαλάτες. Δοκίμασα ένα πολύ νόστιμο burger με μπιφτέκι από φρέσκο φιλέτο τόνου, αρκούντως πικάντικο, με iceberg για δροσιά, ψητά κρεμμύδια και μια σάλτσα horseradish, που τσιμπάει τον ουρανίσκο ελαφρώς. Οι πατάτες είναι κομμένες σε λεπτά στικς, φυσικά δεν είναι προτηγανισμένες. Υπάρχει επιλογή ψωμιού για το burger (μπριος, λευκό με σουσάμι ή ολικής) αλλά και της σάλτσας που θα το συνοδεύει. Τώρα, όσον αφορά το πιάτο- σουξέ, το fish & chips, είναι φιλέτο παστού μπακαλιάρου, που ξαρλμυρίζουν στην κουζίνα τους. Τηγανίζεται μέσα σε ένα λεμονίζον κουρκούτι μπίρας με μάραθο και παίρνει χρυσό χρώμα. Η κρούστα μοιάζει να είναι φτιαγμένη από κάτι εξαιρετικά εύθραυστο. Ελκυστικοί θόρυβοι από τα κριτς κρατσς ακούγονται μόλις τη ζορίσεις με το πιρούνι. Το ψάρι συνοδεύεται επίσης από πατάτες και σάλτσα σκορδάτης μαγιονέζας ή dijon μαγιονέζα με πίκλες. Ωραίο πιάτο είναι και το κεμπάπ γαρίδας, ελαφρώς πικάντικο, που συνοδεύεται με σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο, για δροσιά. Μοσχομυρωδάτη και εξωτική είναι η σαλάτα με μάνγκο, αβοκάντο, γαρίδα και μικρά αγγουράκια, με βινεγκρέτ κόλιανδρου, λάιμ και πιπερίτσα τσίλι. Εκτός από το σταθερό μενού, υπάρχουν 2-3 πιάτα ημέρας. 


Κανένα πιάτο δεν κοστίζει πάνω από 8,50 €, εκτός από το σεβίτσε από λαβράκι, που στοιχίζει 9,50 € και αξίζει τα λεφτά του, όπως και τα υπόλοιπα προσφερόμενα εδέσματα. Για δυο κυρίως πιάτα και μια σαλάτα δώσαμε 23 €, πολύ τίμιο αντίτιμο τόσο για την ποιότητα του φαγητού, όσο και για το σέρβις. Για να εξυπηρετήσουν περισσότερο κόσμο και όσους τρώνε στα γραφεία τους, κάνουν και διανομή στις περιοχές γύρω από το κέντρο. Η ακτίνα των δρομολογίων έχει καθοριστεί από την ώρα που μπορεί να παραμείνει το φαγητό ανέπαφο, και να το απολαύσετε ακριβώς σαν να το τρώγατε στο μαγαζί. Θα ξαναπάω για να δοκιμάσω μια μακαρονάδα με λιγκουίνι και γαρίδες της οποίας τη νοστιμιά μου έχουν επισημάνει. Η κουζίνα και η υπηρεσία delivery λειτουργούν καθημερινά από τη 13.00 έως τα μεσάνυχτα. 


Fish Food Bar, Καψάλη 10, Κολωνάκι, 2107222877






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.