Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Έρχονται emojis για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες (φωτο)



Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γίνει θεατές στο μη σεβασμό σε ανθρώπους με κινητικά και όχι μόνο προβλήματα, ακόμη και από εμάς τους ίδιους, πολλές φορές χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε; Η απάντηση είναι σίγουρα πολλές. 

Ειδικά εάν λάβουμε υπόψη μας ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που αφήνουν τα οχήματά τους ακριβώς στα σημεία όπου υπάρχει ράμπα για πρόσβαση στο πεζοδρόμιο κάποιου που κινείται με αναπηρικό καροτσάκι.

Και δεν είναι μόνον όσοι έχουν κινητικά προβλήματα. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας με πρόβλημα όρασης, ακοής και πάει λέγοντας… Όσο σκληρό και να φαίνεται, οι συγκεκριμένοι άνθρωπο, πολλές φορές είναι σαν να μην υπάρχουν για όλους όσοι είναι υγιείς, αρτιμελείς.

Αυτό το φαινόμενο στον πραγματικό κόσμο, ίσως ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί με τον δέοντα σεβασμό στον εικονικό κόσμο, μέσω του εμπλουτισμού του λεξιλογίου της βασικής επικοινωνίας στο ίντερνετ με σύμβολα, λέξεις, emojis δηλαδή, που αφορούν την κατάσταση αυτών των συνανθρώπων μας.

Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, προτείνει μια σειρά από 13 emojis, συμπεριλαμβανομένου ενός με σκύλο-οδηγό τυφλού, ενός με βοήθημα ακοής, ενός με μπαστουνάκι τυφλού, ενός με άνθρωπο σε αναπηρικό καροτσάκι κλπ.

«Ένας στους επτά ανθρώπους σ' όλον τον κόσμο έχει ένα είδος ειδικής ανάγκης», σημειώνει στην υποβολή της πρότασής της η εταιρεία. «Η τωρινή επιλογή των emojis δίνει μια ευρεία αναπαράσταση ανθρώπων, δραστηριοτήτων, αντικειμένων που έχει νόημα για το ευρύ κοινό, αλλά πολύ λίγα από αυτά μιλούν στις εμπειρίες ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες» τονίζεται επιπλέον, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η πρόταση είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της αναπαράστασης πιο διαφορετικών ατόμων, και πιστεύουμε ότι θα πυροδοτήσει έναν παγκόσμιο διάλογο για την καλύτερη αναπαράσταση ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Το να προστεθούν emojis που είναι εμβλήματα των εμπειριών ζωής των χρηστών βοηθά την προαγωγή μιας κουλτούρας με έμφαση στη διαφορετικότητα, μιας κουλτούρας που ενσωματώνει και τις ειδικές ανάγκες», καταλήγει η πρόταση.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.