Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018

Οι πιο ισχυρές φρεγάτες της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα

Τι κίνησε την περιέργεια αναλυτών στην Τουρκία
Στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται από τις 26 Μαρτίου πάνω από δέκα μονάδες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο πλαίσιο της άσκησης «Deniz Yildizi 2018».


Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ τα πλοία αναχώρησαν από τα λιμάνια τους και η πρώτη φάση της άσκηση έλαβε χώρα στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Στις 27 Μαρτίου τα πλοία πέρασαν από την Κωνσταντινούπολη και βγήκαν στην Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το news.gr. Η άσκηση ολοκληρώνεται στις 5 Απριλίου. Σε αυτή συμμετέχουν οι φρεγάτες της κλάσης ΜΕΚΟ, Yildirim, Oruçreis, Kemalreis και Yavuz, που αποτελούν και τις πιο ισχυρές ίσως μονάδες του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, τουλάχιστον ως προς τις μονάδες επιφανείας.

Δημοσιεύματα κάνουν λόγο και για την βύθιση ως στόχου ενός παλαιού πετρελαιοφόρου του στόλου που αποσύρθηκε.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πλοία από την άσκηση γέμισαν όλα τα τουρκικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Στην άσκηση συμμετείχαν και πλοία από Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Ρωσία και Ουκρανία.

Αυτό που κίνησε την περιέργεια αναλυτών στην Τουρκία έχει να κάνει με το γεγονός πως ενώ ο τουρκικός στόλος διαθέτει 8 φρεγάτες της κλάσης Gabya, που πρόκειται για τα πρώην αμερικανικά πλοία κλάσης Perry κανένα από αυτά δεν εθεάθη. Υπάρχουν εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες η εμφάνιση αυτών των πλοίων σιγά σιγά θα γίνεται όλο και πιο αραιά καθώς αντικαθίστανται από πιο σύγχρονα.πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.