Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Σείεται η γη: Η Σερβία κινητοποιεί όση δύναμη πυρός διαθέτει – Άρματα μάχης και ΤΟΜΑ με κατεύθυνση Πρέσεβο-Κόσοβο – Βίντεο

Δύο νέα  βίντεο «έβαλαν φωτιά» στα κοινωνικά δίκτυα της Σερβίας, 

του Κοσσυφοπεδίου, Αλβανίας και αλλού , παρουσιάζοντας  τρένα ασφυκτικά γεμάτα με  άρματα μάχης ,ΤΟΜΑ,  μπολντόζες και γεφυροφόρα   του στρατού της Σερβίας να κινούνται  στα νότια με κατεύθυνση το Πρέσεβο , προκαλώντας πολύ μεγάλη πλέον «ανησυχία» για το τι μέλει γενέσθαι.

Πρόκειται σαφέστατα για μετακινήσεις , σύμφωνα με εκτιμήσεις 2 επιλαρχιών και τουλάχιστον 2-3 μηχανοκίνητων μονάδων πεζικού, συν μία μηχανικού , δηλαδή μιλάμε για περίπου δύο  τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες (ΤΘΤ) προς την έδρα του  Β΄Σώματος  στρατού που έχει χώρο ευθύνης στο Κοσσυφοπέδιο.

Οι συνεχιζόμενες μαζικές μετακινήσεις σερβικών οπλικών συστημάτων , ανδρών επίλεκτων δυνάμεων και οι πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από περιοχές του Πρέσεβο , προδικάζουν σαφώς «πολεμικά σενάρια» , σύμφωνα με την στρατιωτική «πρακτική» στην περιοχή αυτή  με φόντο την 20η Απριλίου , η οποία αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία απόφασης των Κοσοβάρων σχετικά με την συνένωση 10 σερβικών δήμων σε μια «οντότητα».  

Το σκηνικό «αγριεύει» ακόμα πιο πολύ όμως με την μετακίνηση τεθωρακισμένων μονάδων του σερβικού στρατού στην κοιλάδα του Πρέσεβο, του τελευταίου μεγάλου αλβανικού θύλακα εντός σερβικού εδάφους. Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω.

Μιλάμε για πρωτόγνωρες καταστάσεις εντελώς αιφνιδιαστικά εδώ και δύο με τρεις ημέρες με την ένταση στο Κοσσυφοπέδιο , το οποίο γειτνιάζει με το  Πρέσεβο, να χτυπά «κόκκινο».


Πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή ανάφλεξη της περιοχής στον Βορρά του Κοσσυφοπεδίου με επέκταση της στην περιοχή του Πρέσεβο ή «ανατολικού Κοσσυφοπεδίου» κατά τους Αλβανούς.

Την ίδια στιγμή, στην ομιλία του προς το σερβικό έθνος, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποκάλεσε ως «τρομοκρατική συμμορία» την ειδική δύναμη της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, η οποία  έκανε έφοδο η βόρεια Μιτρόβιτσα και συνέλαβε τον διευθυντή του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια.

«Μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο διευθυντής της σερβικής υπηρεσίας για το Κοσσυφοπέδιο  Μάρκο Ντιούριτς και ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς έρχονται στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα για εσωτερικό διάλογο με Σέρβους επικεφαλείς, η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ενεργοποίησε ένα επιχειρησιακό σχέδιο», δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου , Μπεσίμ Χότι.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στο  Γιαρίνιε αποστάλθηκαν  περίπου 40 μέλη της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και επιπλέον οχήματα της αστυνομίας, χωρίς να τους έχει διευκρινιστεί ότι είναι επιφορτισμένοι  για την σύλληψη του Σέρβου αξιωματούχου που εισήλθε  στο Κοσσυφοπέδιο.

Η παρουσία όμως αυτής της επίλεκτης δύναμης πυροδοτεί νέες εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και υποκινεί εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως σημειώνεται επίσης, από το 2014 οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εκπαιδεύονται από αντίστοιχες αμερικανικές στη βάση, «Adem Jashari», κοντά στην Πρίστινα.

Όλα αυτά τα πολεμικά σενάρια όμως έχουν δρομολογηθεί εδώ και μερικά χρόνια και αφορούν ειδικά την περιοχή μας.

Υπενθυμίζουμε παλαιότερο δημοσίευμα του σκοπιανού τύπου , το οποίο μιλούσε για την αναβίωση της  βαλκανικής συμμαχίας  του 1912-13, την οποία  «βλέπουν» οι Αμερικανοί αναλυτές της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, μέσα από εμπεριστατωμένη, αιτιολογημένη, λεπτομερή έκθεση του τμήματος «Βαλκανίων», για την υπό διαμόρφωση κατάσταση.


Η αναβίωση των «συμμάχων»  των βαλκανικών πολέμων θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία. Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης  της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία , ανέφερε  το σκοπιανό κανάλι  sitel.



Σε αυτήν την έκθεση αναφέρεται  ειδικά για την Ελλάδα και την κόντρα της με την ΠΓΔΜ σχετικά με την  ονομασία , ότι η  κοινή ορθόδοξη θρησκεία θα «συγκολλήσει» τα απαραίτητα «κομμάτια» από τις δύο χώρες,  παραβλέποντας έστω και  για λίγο την σοβαρή διαφωνία μπροστά στον κοινό κίνδυνο που ονομάζεται «Μεγάλη Αλβανία»,  από την οποία κινδυνεύουν όλοι.

Η ορθόδοξη θρησκεία αποτελεί λοιπόν την » συγκολλητική κόλλα» που ενώνει λαούς ολόκληρους  για την αντιμετώπιση του κοινού κινδύνου.

 Σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι Sitel λοιπόν,   Σερβία, Ελλάδα, Βουλγαρία, πΓΔΜ θα αναβιώσουν το «Ορθόδοξο τόξο»,  κατά  του σχεδίου των ΗΠΑ και της Τουρκίας που αφορά την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιλαμβάνει εδαφικά  κομμάτια  της ΠΓΔΜ (Δυτικό τμήμα) , της Ελλάδος( Ήπειρος). του Μαυροβουνίου,  του Κοσόβου και της νότιας Σερβίας ( Πρέσεβο).

Το κανάλι τόνισε ότι , εάν  οι ΗΠΑ συνεχίσουν ( που συνεχίζουν) την πολιτική της πλήρους στήριξης προς τους  Αλβανούς ,  και η ΕΕ ( Γερμανία)  εξακολουθεί να «σιωπά» σχετικά με το σχέδιο της δημιουργίας της αποκαλούμενης « Μεγάλης Αλβανίας», αυτό θα  οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αναβίωση της ορθόδοξης ένωσης μεταξύ της Σερβίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας  , καθώς και  σε έναν τρίτο βαλκανικό πόλεμο….μακάρι να μην γίνει και να διαψευσθεί η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών …αν και αυτό είναι «κομματάκι δύσκολο». 





πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.