Τρίτη 3 Απριλίου 2018

“Εμφύλιος πόλεμος” στην οικογένεια Κων/νου Αγγελόπουλου

Εμφύλιος πόλεμος” έχει ξεσπάσει στην οικογένεια του μεγαλοεπιχειρηματία Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, μεταξύ του ιδίου και των δύο παιδιών του Παναγιώτη και Γιώργου. 


Τα δύο αγόρια, που έχουν αγοράσει και ελέγχουν τον “μπασκετικό” Ολυμπιακό, έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη,σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο “protothema.gr” ζητώντας να τεθεί ο πατέρας τους υπό καθεστώς δικαστικής απαγόρευσης και να χαρακτηριστεί “ανίκανος προς δικαιοπραξία”. 

Αν το δικαστήριο δεχθεί το αίτημα των δύο γιων του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, τότε θα αφαιρεθεί από τον ίδιο το δικαίωμα να διαχειρίζεται την τεράστια περιουσία του, εντός και εκτός Ελλάδος και θα αναγνωριστεί δικαστικά ότι τα προβλήματα υγείας που έχει τον έχουν οδηγήσει σε κατάσταση “ολικής αδυναμίας” για να βάλει την υπογραφή του σε οποιοδήποτε χαρτί!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους:

Παναγιωτης Αγγελόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, μαζί με τον αδελφό του Θεόδωρο, σύζυγο της Γιάννας Δασκαλάκη, έχουν κληρονομήσει μια γιγαντιαία περιουσία από τον πατέρα τους Παναγιώτη Αγγελόπουλο, Μέγα Άρχοντα και Ευεργέτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

Στην περιουσία αυτή συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις στην Ελλάδα, όπως η Χαλυβουργική και η ναυτιλιακή εταιρεία “ARCADIA”, αλλά και στο εξωτερικό, όπως Χαλυβουργεία στο Σικάγο των ΗΠΑ και στην Κεντρική Ευρώπη, ακίνητα στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου και πολλά άλλα.


Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με την Γέλη Παπαγιαννοπούλου


Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι σήμερα παντρεμένος, σε δεύτερο γάμο, με την Γέλη Παπαγιαννοπούλου. Από τον πρώτο του γάμο με την Άννα-Μαρία Παπαδημητρακοπούλου, κόρη ενός γνωστού βιομηχάνου της παλαιάς εποχής, με καταγωγή από την Αρκαδία, που διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΒ και Υπουργός Εμπορίου της Επταετίας, απέκτησε τους δύο γιούς του, Παναγιώτη και Γιώργο, με τους οποίους βρίσκεται τώρα σε “εμπόλεμη κατάσταση,


Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος



Τι ακριβώς έφταιξε και τα γεγονότα πήραν αυτή την τροπή, ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα. Πολλά λέγονται και περισσότερα θρυλούνται για την καχυποψία που υπάρχει μεταξύ των δύο γιων και της δεύτερης συζύγου του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, που έχει μία κόρη από τον προηγούμενο γάμο της. Αλλά τίποτε, για την ώρα, δεν είναι χειροπιαστό. 

Άλλωστε τα δύο αγόρια, επισήμως τουλάχιστον, δεν είχαν φέρει αντίρρηση για τον δεύτερο γάμο του πατέρα τους, που είχε γίνει με παραδοσιακό τρόπο στην πλατεία του χωριού της Αρκαδίας από το οποίο κατάγεται η οικογένεια (πρόκειται για το χωριό Βλαχόρραφτη, το οποίο σήμερα ονομάζεται “Μάραθα”. Μάλιστα, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είχε χρηματοδοτήσει μια ολόκληρη λαογραφική μελέτη για το χωριό, προκειμένου να αναδείξει τις ρίζες του και την καταγωγή του). 

Κουμπάροι στον δεύτερο γάμο του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου ήταν ο μεγαλοτραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας και ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης με τον μεγαλοδικηγόρο Νίκο Γοργία. Οι δύο τελευταίοι έχουν φύγει πια από την ζωή.

Οι κάτοικοι του χωριού και των γύρω περιοχών της Αρκαδίας θυμούνται χαρακτηριστικά από τότε τις δεκάδες πτήσεις των ελικοπτέρων, που πηγαινοερχόντουσαν για να μεταφέρουν τους επώνυμους καλεσμένους.

Δυναμικός και αποφασιστικός, παρά την καθήλωσή του στο καροτσάκι.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είναι στο ζώδιο Σκορπιός. Δεν είναι εύκολος άνθρωπος, αλλά είναι εξαιρετικά έξυπνος, τολμηρός και αποφασιστικός στις κινήσεις του. Επιχειρηματικές, κοινωνικές και προσωπικές. Εδώ και πολλά χρόνια είναι καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι και αντιμετωπίζει πολλά κινητικά προβλήματα εξαιτίας βαριάς ασθένειας που τον ταλαιπωρεί για πολλές δεκαετίες.

Τα σοβαρά, όμως, προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν του έχουν αφαιρέσει το κέφι για την ζωή και το ιδιαίτερο χιούμορ που έχει, το οποίο διανθίζει πάντοτε και με ισχυρές δόσεις σαρκασμού και αυτοσαρκασμού.

Η κατάσταση της υγείας του δεν τον έχει εμποδίσει να δίνει παντού το παρών, στις επιχειρήσεις, στα συνέδρια, στις δεξιώσεις, στους αγώνες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης τα καλοκαίρια, στο πολυτελές σκάφος που διέθετε για πολλά χρόνια, στην Μύκονο και στις Σπέτσες.

Είχε μάλιστα αναπτύξει στενές φιλίες και με πολλά πρόσωπα από τον δημοσιογραφικό κόσμο, όπως ο αείμνηστος Σεραφείμ Φυντανίδης, ο Γιώργος Βότσης και η Λένα Παγώνη και άλλοι πολλοί. Παρ,ολίγον μάλιστα να αποκτήσει και τον έλεγχο του καναλιού ALTER, γιατί είχε φτάσει σε σχετική συμφωνία με τον εκδότη Γιώργο Κουρή με την μεσολάβηση του τότε ισχυρού άνδρα του Ομίλου Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα. Άλλωστε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε από τους πρώτους μεγαλομετόχους της Τράπεζας Πειραιώς.


Θεόδωρος Αγγελόπουλος και Γιάννα Δασκαλάκη

Το δέσιμο με τα δυο του αγόρια ήταν πολύ στενό. Και έγινε πιο δυνατό όταν άνοιξε ένα σκληρό μέτωπο σύγκρουσης με τον αδελφό του Θεόδωρο και την γυναίκα του Γιάννα Δασκαλάκη. Η σύγκρουση αυτή κράτησε πάνω από δύο δεκαετίες και πήρε εκρηκτικές διαστάσεις. Το επίδικον ήταν η εμφανής αλλά και η αφανής περιουσία του πατέρα τους Παναγιώτη, η οποία εξαπλωνόταν σε πολλές ηπείρους και περιελάμβανε πάμπολλες εταιρείες και ιδιαιτέρως, πάρα πολλούς και πολύ φορτωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η ακραία αυτή σύγκρουση βρίσκεται τώρα σε φάση ύφεσης, αφού πέρασε όμως και από στιγμές έντονης προσωπικής αντιπαράθεσης, που απασχόλησαν την επιχειρηματική και κοσμική Αθήνα.


Η σύγκρουση με τα δύο αγόρια

Οι τριβές με τους δύο γιους προέκυψαν τα τελευταία χρόνια. Και οδήγησαν στην προσφυγή του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου στην δικαιοσύνη, με το αίτημα να πάψει, ουσιαστικά, ο πατέρας τους να ελέγχει ο,τιδήποτε έχει σχέση με την περιουσία του και να περάσει αυτή η νομική δυνατότητα στον στενό του συνεργάτη και διευθύνοντα σύμβουλο της Χαλυβουργικής κ. Γιώργο Σκινδήλια.


Γιώργος Σκινδήλιας ανάμεσα στους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο


Ο τελευταίος κατάγεται από την Αργολίδα και τον “κληρονόμησε” η οικογένεια Αγγελόπουλου από τον αείμνηστο Παναγιώτη Αγγελόπουλο, που τον είχε από τότε κοντά του.


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.