Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ο Αντώναρος δίνει συγχαρητήρια για την απάντηση στον Ερντογάν

«Ανυποχώρητη και υπερήφανη στάση της ελληνικής κυβέρνησης»

«Συγχαρητήρια» στην κυβέρνηση, δίνει, μέσω facebook, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, για την «ανυποχώρητη» και «υπερήφανη», όπως αναφέρει, στάση της στις συνεχιζόμενες προκλήσεις Ερντογάν.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, αναφορικά με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Αντώναρος έγραψε: «Είναι άξια συγχαρητηρίων η ανυποχώρητη κι υπερήφανη στάση της ελληνικής κυβέρνησης όπως διατυπώθηκε με τη σημερινή δήλωση του πρωθυπουργικού γραφείου στις συνεχιζόμενες προκλήσεις Ερντογάν. Φαντάζομαι ότι την στηρίζουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

Σημειώνεται ότι χθες το Μαξίμου σήκωσε το «γάντι» και η απάντηση ήταν σκληρή στον Τούρκο Πρόεδρο. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι αν ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ' ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις» συνεχίζεται η κυβερνητική ανακοίνωση. «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες τις ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της» σημειώνεται.

Στο τέλος γίνεται αναφορά και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών: «Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις. Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.