Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Αυτοί είναι οι αδίστακτοι ληστές που διέρρηξαν 2000 σπίτια σε όλη την Ελλάδα

Τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων για τις… χιλιάδες διαρρήξεις σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για ληστές που συνελήφθησαν στις 27 Μαρτίου του 2018, και φαίνεται να είναι μέλη της Γεωργιανής μαφίας που η οποία είναι «συνδεδεμένη» με την Ρωσική.


Η δράση τους τρομάζει, αφού είχε διαρρήξει γύρω στα 2.000 (!) σπίτια σε Πελοπόννησο, Αττική, αλλά και άλλα μέρη της Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

KHUJADZE (ον) VALERIANE του Avtandil και της Nargiza , γεννηθέντα στις 8-12-1965 στη Γεωργία


TVALODZE (ον) BESIK του Romani και της Manana , γεννηθέντα στις 5-10-1983 στη Γεωργία



JAVAKHISHVILI (ον) VARLAM του Guladi και της Hatia , γεννηθέντα στις 18-5-1976 στη Γεωργία


PERANDZE (ον) MAMUKA του Viltali και της Marta , γεννηθέντα στις 11-12-1978 στη Γεωργία


Ετσι έκαναν τις ληστείες
H εγκληματική οργάνωση, που είχε πάρει… μάστερ στις διαρρήξεις, αποτελείτο συνολικά από έξι Γεωργιανούς και εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομία, οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει εξακριβωθεί ότι ήταν «έργο» της σπείρας είναι 26, κάτι που μένει να εξακριβωθεί και τις υπόλοιπες, πάρα πολλές, περιπτώσεις.

Οι δράστες είχαν πάει την διάρρηξη σε… άλλο επίπεδο, αφού είχαν συγκεκριμένη δομή οργάνωση, κινήσεις ώστε να μην συγκεντρώνουν υποψίες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, χρυσές λίρες, πλήθος κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων μεγάλης αξίας, αλλά και πολλά όπλα. Επίσης βρέθηκαν και 4 Ι.Χ τα οποία η σπείρα χρησιμοποιούσε για τις διαρρήξεις αλλά και την αποθήκευση των κλοπιμαίων.

Αναλυτικά η παρουσίαση των στοιχείων από την ΕΛΑΣ
«Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί είκοσι έξι (26) περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα, ενώ διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής έξι άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 34 μέχρι 53 ετών, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε – κατά περίπτωση – δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβάσεις των νόμων που αφορούν τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και 57χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενη για συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου εξακριβώθηκαν:

-τα επιχειρησιακά μέλη της οργάνωσης,
-διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική «θέση» των μελών της οργάνωσης,
-ο τρόπος δράσης που εφάρμοζαν κατά τη διάπραξη των κλοπών,
-οι χώροι αποθήκευσης των κλοπιμαίων, οχημάτων και διαρρηκτικών εργαλείων και
-το δίκτυο διοχέτευσης των κλοπιμαίων στη νόμιμη αγορά.
-Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, με σύνθετη ορολογία στις μεταξύ τους επικοινωνίες και λάμβαναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και προστασίας κατά τις μετακινήσεις τους.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από εννέα (9) έρευνες σε οικίες και άλλους χώρους, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-το χρηματικό ποσό 40.000 ευρώ,
-πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών μεγάλης χρηματικής αξίας, χρυσές λίρες και σημαντικός αριθμός ρολογιών,
-ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.),
-δύο πιστόλια, δύο περίστροφα, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο τυφέκιο και πλήθος φυσιγγίων,
-τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, καθώς και
-πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και ειδικά εργαλεία απασφάλισης κλειδαριών

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.