Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΗΠΑ σε Τουρκία: Αν θέλετε αεροπλάνα F-35 μην πάρετε τους ρώσικους πυραύλους S-400

Τελεσίγραφο στέλνουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία με αφορμή τη συμφωνία της Άγκυρας με τη Μόσχα για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400. 


Η Ουάσιγκτον απαιτεί να μην προχωρήσει στην υλοποίησή της αν θέλει τα μαχητικά F-35.

Το θέμα αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet με τίτλο «Το χαρτί για τα F-35 είναι S-400».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας επιτροπή εξοπλισμών από την Τουρκία ταξίδεψε στις ΗΠΑ, όπου και έλαβε το αμερικανικό τελεσίγραφο, στο οποίο ξεκαθαρίζεται ότι αν προχωρήσει στην αγορά των τεσσάρων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 Triumph, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο, θα έχει ως συνέπεια να μη δοθούν στην Τουρκία μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση σαν «απολύτως τελειωμένη».

Ωστόσο, την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι ανέφερε στο πρακτορείο Anadolu: «Μπορώ να πω ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις μας με τις ΗΠΑ σχετικά με το σύστημα πυραύλων Patriot», επιβεβαιώνοντας ότι το «παζάρι» συνεχίζεται.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι «το σύστημα που αγοράζουμε από τη Ρωσία δεν μπορεί να ενσωματωθεί στα συστήματα του ΝΑΤΟ (σ.σ δεν είναι συμβατά) αλλά διατηρούμε το στόχο μας για την ανάπτυξη ενός συστήματος συμβατού με το ΝΑΤΟ».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.