Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Αλλάζει ο καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα
Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την ΕΜΥ


Άστατος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη (13/03/2018) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το σκηνικό του καιρού θα συνθέσουν βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτικά, στην Αττική την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, όπου είναι πιθανόν να βρέξει κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα με πιθανότητα βροχών. Βαθμιαία ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 και το βράδυ πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το απόγευμα τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα κυρίως το μεσημέρι. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη (14/03) προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα κατά περιόδους θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια, όπου το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιολόγηση μεταβολή.

Την Πέμπτη (15/03) αναμένονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και πιθανόν το μεσημέρι να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Τη νύχτα στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Γρήγορα στο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι 4 με 5 και το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.