Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

«Γιατί πήρα τον νόμο στα χέρια μου»

Στο νοσοκομείο ο 88χρονος θύμα της αιματηρής ληστείας στη Γλυφάδα
Τι λέει ο δικηγόρος του για τον «γολγοθά» του υπερήλικα πελάτη του που θα κατέληγε στη φυλακή προκειμένου να μην πεθάνει από ληστές

Έληξε χθες το μεσημέρι η αφάνταστη περιπέτεια του 88χρονου απόστρατου του Π.Ν. που αποφάσισε -προφανώς ενστικτωδώς- να μην επιτρέψει να τεθούν σε κίνδυνο η υγεία και η περιουσία του όταν δύο νεαροί αποφάσισαν να εισβάλουν στην οικία του. Η απόφαση του δικαστηρίου, αν και αρχικά «μετέτρεπε» σε θύτη το ανήμπορο (ασθενές και ηλικιωμένο) θύμα που κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα, αποφάνθηκε πως ο 88χρονος, πέραν των ελαφρυντικών -καθώς δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές-, έπεισε τις Αρχές ότι ουδέποτε σκόπευε να σκοτώσει, παρά το ότι απειλούνταν η ζωή του, και γι’ αυτό σημάδεψε με στόχο απλώς να τραυματίσει τον πιο επικίνδυνο.

Τα συγκλονιστικά λόγια του 88χρονου στην «ΜΠΑΜ»

Η «ΜΠΑΠ» κατάφερε να σας εξασφαλίσει δύο αποκλειστικές δηλώσεις, τόσο του συνηγόρου υπεράσπισης, που βάζει στη θέση το θέμα του πελάτη του, αλλά και την παράδοξη νομοθεσία περί αυτοάμυνας στη χώρα μας, καθώς και την αποκλειστική δήλωση του ιδίου του 88χρονου, που περιγράφει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτά που ακούστηκαν σε πληθώρα των ΜΜΕ. 

Στηλιτεύει το κατηγορητήριο αν και ευχαριστεί την Ελληνική Δικαιοσύνη που έκανε το έργο της, παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που θα τον οδηγούσαν στη φυλακή παρά το προχωρημένο της ηλικίας του: «Βρίσκομαι σε κατάσταση σοκ. 

Δεν σας κρύβω ότι τα ανίψια μου με μετέφεραν στο νοσοκομείο και αισθάνομαι ταραγμένος, εξαντλημένος, και φοβάμαι για τα χειρότερα. Την έβγαλα ζωντανός από τους ληστές, ελπίζω να βγω νικητής και από το νοσοκομείο. 

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω γιατί έπρεπε να πεθάνω μέσα στο σπίτι μου και να μην αντιδράσω. Δεν προλάβαινα να φωνάξω ούτε το όνομά μου, όχι την Αστυνομία. Λυπάμαι που τραυμάτισα τον εισβολέα, μακάρι να αποχωρούσε χωρίς να κινηθεί εναντίον μου και εγώ να αστοχούσα».

«Νόμοι-παρωδία» μάς αφήνουν στο έλεος Θεού και ληστών

Ο κ. Ι. Πορτοκάλης, συνήγορος του 88χρονου συνταξιούχου, μας εξηγεί τη δικαστική τροπή που εν τέλει βοήθησε να αλλάξει το «κατηγορητήριο-καταπέλτης»: «Κατ’ αρχήν περαστικά στον πελάτη μου, που εξ όσων γνωρίζω βρίσκεται στο νοσοκομείο, καθώς επιβαρύνθηκε η ήδη άσχημη κατάσταση της υγείας του. Τις ευχές μου. Τώρα ακούστηκαν τόσα και η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε μέσω του κατηγορητηρίου τόσο άτεγκτα που παρ’ ολίγον να θυματοποιήσουν τον υπερήλικα πελάτη μου». 

Και καταλήγει ο σύμβουλος υπεράσπισης λέγοντας: «Η Δικαιοσύνη αντελήφθη με ελαφρά καθυστέρηση ότι ο άνθρωπος αυτός όχι απλώς τελούσε υπό αυτοάμυνα, αλλά βρισκόταν και ένα βήμα πριν τον θάνατο. Όλοι γνωρίζουμε τη βαναυσότητα και το τέλος αμέτρητων εισβολών σε σπίτια ηλικιωμένων. Ένας κατάφερε να αντιδράσει, και αυτό πάνω στο σοκ που υπέστη, και τον καταδικάζουμε; Καλά να προλάβαινε η Αστυνομία και ο ίδιος να τους έπειθε με τα λόγια. 

Τώρα είναι σειρά των πραγματικών ενόχων, παρόλο που ο πελάτης μου δήλωσε και επιμένει ότι δεν θέλει το κακό τους και ρωτάει συνέχεια για την πορεία του τραυματισμένου εισβολέα του. Κλείνω λέγοντας μόνο ότι οι νόμοι λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας θα πρέπει να αναδιαμορφωθούν. Να μην καταλήγουμε σε παρωδίες, ούτε να περιμένουμε το μοιραίο, ακόμα και στο ίδιο μας το σπίτι!».

Ρεπορτάζ: Πάνος Τζίφας

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.