Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Μια ολοκληρωμένη αφροδισιακή πανδαισία για το σημερινό αγιοβαλεντίνικο δείπνο

Δύο το τρώνε, πολλές ώρες το χαίρονται!
Ρομαντικό γεύμα για δύο ή πριβέ δείπνο με θέα την κρεβατοκάμαρα; Ή μήπως πρωινό στο κρεβάτι; Ή κάνα κουλουράκι της αγάπης και ξένοιασες;


Μια από τις πλέον τρομακτικές μέρες για τον άντρα κατέφτασε και πάλι, προκαλώντας άλλη μια χρονιά ρίγη ανατριχίλας.

Γιατί ξέρεις ότι αυτή τη μέρα πρέπει να τα κάνεις όλα σωστά, μιας και οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και το άγρυπνο μάτι του νόμου πανταχού παρόν. Ποιου νόμου; Μα του δικού της, θέλει και ρώτημα!

Την ώρα λοιπόν που ταλανίζεσαι με σκέψεις αμείλικτες και σε ζώνουν τα φίδια τα μαύρα, η ελπίδα αχνοχαράζει. Δεν είναι ανάγκη να είναι μια ολότελα χαμένη μέρα για σένα, τουναντίον. Μπορείς με λίγο χρόνο προετοιμασίας και μπόλικη καπατσοσύνη να της φτιάξεις ένα αλά masterchef δείπνο να τρελαθεί και να εκτιμήσει τον κόπο σου.

Κυρίως και ορεκτικό δηλαδή για τα ερωτευμένα πιτσουνάκια, δυο πιάτα μούρλια με μπόλικη αφροδισιακή δράση. Γιατί για τον άντρα σπανίως τελειώνει η βραδιά στο τραπέζι. Ειδικά αυτή η βραδιά, που έχεις και το κακό να ξορκίσεις.

Και μιλάμε για απλές συνταγές που δεν θα σου φάνε όλη τη μέρα στην κουζίνα. Εκείνη βέβαια θα πιστέψει πως αυτό ακριβώς συνέβη, θέλοντας προφανώς να αντιγυρίσει την καλοσύνη σου…

Κυρίως πιάτο: «Μεθυσμένη» μπριζόλα με κρεμμύδια

Καλός ο βαλεντίνος, καλό και το ρομάντζο, στο στομάχι σου όμως δεν κάνει εκπτώσεις. Άκου δεν θα φας κρέας σήμερα. Θα φας και θα παραφάς. Και θα είναι εορταστικό και άκρως ερωτικό, ακόμα και χωρίς καρδούλες. Και πανέτοιμο σε μόλις 30 λεπτάκια…

Υλικά για 2 άτομα
8 κρεμμύδια ασκαλώνια (εσαλότ, του στιφάδου) καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
2 μπριζόλες sirloin 175 γραμ. η καθεμιά
μπόλικο μαύρο κρεμμύδι φρεσκοτριμμένο
25 γραμ. βούτυρο
5 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
1 μεγάλο ποτήρι κόκκινου κρασιού (175 ml)
ζωμός βοδινού 150 ml

Εκτέλεση
Σιγοβράζεις τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με νερό για 2-3 λεπτά και τα αφήνεις στην άκρη. Καρυκεύεις το κρέας με λίγο αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι.
Ζεσταίνεις το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει, μαγειρεύεις τις μπριζόλες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά για μισοψημένα γούστα (ή και περισσότερο αν τις προτιμάς καλοψημένες).
Αφαιρείς τις μπριζόλες από το τηγάνι και προσθέτεις το υπόλοιπο βούτυρο και τα κρεμμυδάκια, τα οποία τσιγαρίζεις μέχρι να αποκτήσουν μια καφετί απόχρωση.
Ρίχνεις το μπαλσάμικο και μαγειρεύεις για μερικά λεπτά ακόμα. Προσθέτεις στο τέλος και το κρασί και συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνεις τον ζωμό βοδινού και συνεχίζεις για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σερβίρεις με τα κρεμμύδια και τον ζωμό πάνω στις μπριζόλες και γαρνίρεις με ό,τι θες. Τα βραστά λαχανικά και οι πατάτες πάνε πολύ με το πιάτο αυτό.

Επιδόρπιο: Κρασάτα αχλάδια με βανίλια και κανέλα



Μιλάμε για ολόκληρα αχλάδια σε ένα εντυπωσιακότατο στην όψη και τη γεύση πιάτο. Δοκίμασέ το και δεν θα χάσει κανείς σας…

Υλικά για 2 άτομα
1 φιάλη Μερλό 750 ml ή οποιοδήποτε άλλο κόκκινο κρασί
200 γραμ. «ψιλή» ζάχαρη (caster sugar)
2 sticks κανέλας, κομμένα στη μέση
1 stick βανίλιας, ανοιγμένο στη μέση και κομμένο έτσι ώστε να δημιουργηθούν 4 λωρίδες
4 αχλάδια καθαρισμένα
Εκτέλεση
Ανακατεύεις το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και ζεσταίνεις ελαφρά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτεις τα αχλάδια και σιγουρεύεσαι πως καλύπτονται πλήρως από το κρασί, αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αν τα αχλάδια σου ήταν αρκετά ώριμα, τότε θα χρειαστούν 20 λεπτά.
Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι πως μπορείς να τη φτιάξεις ακόμα και δύο ημέρες πριν, αφήνοντας απλώς τα αχλάδια με το σιρόπι τους στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστείς και να ολοκληρώσεις την παρασκευή.
Αφαιρείς κατόπιν τα αχλάδια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και βράζεις το σιρόπι για 30 λεπτά ώστε να δέσει και να γίνει πιο κολλώδες.

Το αφήνεις να κρυώσει και το βάζεις υποχρεωτικά στο ψυγείο, από το οποίο το βγάζεις καμιά ώρα πριν από το σερβίρισμα.

Πανέτοιμο και το επιδόρπιο. Τα υπόλοιπα τα ξέρεις…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.