Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Οδοιπορικό στη Μάνδρα: Βομβαρδισμένο τοπίο η πόλη πέντε ημέρες μετά τις πλημμύρες

Δείτε το πιο τραγικό βίντεο της χρονιάς
Παντού συναντά κανείς μηχανήματα και φορτηγά που είτε επιχειρούν να απομακρύνουν τους τόνους λάσπης
Συγκλονίζει η θεία του 38χρονου οδηγού νταλίκας: «Έφεραν το πτώμα του μέσα σε σακούλα»


Εικόνες που θυμίζουν βομβαρδισμένη πόλη κατέγραψε η κάμερα του protothema.gr στη Μάνδρα, πέντε ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες που αφήσαν πίσω τους 20 νεκρούς ενώ αγνοούνται άλλοι δύο άνθρωποι.


Άσφαλτος ακόμα δεν υπάρχει καθώς όλοι οι δρόμοι είναι καλυμμένοι από λάσπη. 
Παντού συναντά κανείς μηχανήματα και φορτηγά που είτε επιχειρούν να απομακρύνουν τους τόνους λάσπης που κάλυψαν την πόλη μέσα σε λίγες ώρες είτε απομακρύνουν κατεστραμμένα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές από σπίτια που μέχρι πριν από πέντε ημέρες φιλοξενούσαν όνειρα, γέλια και χαρές και σήμερα έχουν εξαφανιστεί από το χάρτη.

Οι κάτοικοι της Μάνδρας βουβοί και σοκαρισμένοι κοιτούν τα σπίτια τους καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι πριν από μερικά 24ωρα ανατράπηκε εκ βάθρων όλη η ζωή τους και τώρα καλούνται να ξεκινήσουν από το μηδέν έχοντας παράλληλα να διαχειριστούν και την απώλεια 20 ανθρώπινων ζωών, φίλων, συγγενών, συναδέλφων.


Την ίδια ώρα στο αμαξοστάσιο της Μάνδρας είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια εντοπισμού των δύο αγνοούμενων. Ένας μεγάλος εκσκαφέας απομακρύνουν τόνους χωμάτος προσπαθώντας να βρουν ίχνη που θα τους οδηγήσουν στους δύο άνδρες.



Οι συγγενείς των θυμάτων δεν μπορούν να κρύψουν την οργή και την αγανάκτησή τους και επιρρίπτουν ευθύνες στο κράτος για το χαμό των δικών τους ανθρώπων. 

Η θεία του 38χρονου οδηγού που έχασε τη ζωή του κατά τις πλημμύρες στη δυτική Αττική μιλώντας το πρωί στο «Καλημέρα Ελλάδα» δήλωσε πως η οικογένεια του άτυχου οδηγού θα πάρει τη νομική οδό. «Θα κινηθούμε νομικά. Θα στραφούμε εναντίον όποιου έστρεψε τα μάτια στην αυθαιρεσία», δήλωσε η θεία του Γιάννη Ρούμελη.

«Στο Θριάσιο μετρούσαμε πτώματα και κάποιοι άλλοι μετρούσαν ψήφους στις κάλπες», είπε η θεία του άτυχου οδηγού, τονίζοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που η οικογένειά της χάνει παιδί από κακοτεχνία του κράτους, καθώς η ίδια είχε χάσει τον γιο της σε τροχαίο που σημειώθηκε στην Κόρινθο, χάρη «κακοτεχνίας του δρόμου», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Χθες δώσαμε στον αδερφό μου το ρολόι του παιδιού μέσα στη λάσπη και το πτώμα του μέσα σε σακούλα», περιέγραψε. Ο πατέρας του θύματος νοσηλεύεται στην εντατική, ενώ η μητέρα του πάσχει από άνοια.

«Το παιδί έφυγε στις 5:30 για μεροκάματο των 25 ευρώ και κανένας δεν μερίμνησε να κλείσει το δρόμο λόγω κακοκαιρίας, όπως έκλεισε χθες», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

«Τι να κάνουμε και πού να στραφούμε; Να δώσουν μία τιμή στο άψυχο παιδί; Να δώσουν το ρολόι σε μαύρη σακούλα; Και στο δικό μου το παιδί αυτό έκαναν», κατέληξε η ίδια.



Ο άτυχος οδηγός, Γιάννης Ρούμελης

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.