Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Καίγεται ξανά η Χίος. Τραυματίες και ζημιές σε σπίτια (Pics+Vid)

Μέσα σε ένα μήνα ο πύρινος εφιάλτης επιστρέφει στο νησί. Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση του χωριού Σιδηρούντα καθώς εξαιτίας των ανέμων είναι αδύνατον να ελεγχθεί (Pics+Vid)


Δασικές και αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή της Σιδηρούντας καταστρέφουν τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Παρασκευής στο βόρειο τμήμα της Χίου, ενώ η φωτιά έχει επεκταθεί με τη βοήθεια των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η αρχική εστία εντοπίστηκε κοντά στο χωριό της Κατάβασης όμως λόγω των θυελλωδών ανέμων, σύντομα επεκτάθηκε προς δύο μέτωπα. Ένα προς το Μάναγρο και ένα προς τη Σιδηρούντα, με το δεύτερο μάλιστα να λαμβάνει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το politischios ακολούθησαν σκηνές πανικού αφού δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην πλατεία του χωριού, την ώρα που ανήμποροι ηλικιωμένοι προσπαθούν να βρουν σωτηρία στα αυτοκίνητα του Δήμου και της Περιφέρειας. Μία γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα της και άλλη μία τραυματίστηκε στο πόδι.


Με τον πρώτο απολογισμό, στη Σιδηρούντα έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα. Στην επιχείρηση για τον έλεγχο των πύρινων μετώπων συμμετέχουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.