Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Η «βόμβα» Βαρουφάκη στην αυλή του Μαξίμου

 
Μια απασφαλισμένη «βόμβα» που είναι έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή βρίσκεται στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, όσο κι αν στην κυβέρνηση προσπαθούν να την «θάψουν».

Ο λόγος για το «Βαρουφάκης gate» το οποίο μπορεί να ευνοεί επικοινωνιακά την κυβέρνηση, με δεδομένο ότι η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και δεν έχουν... σκιστεί τα μνημόνια, ωστόσο, η φθορά που προκαλεί είναι μεγαλύτερη και διαρκής.

Η αναζήτηση πολιτικών και πιθανώς ποινικών ευθυνών για το plan B που προετοίμαζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει πάρει το δρόμο της, ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η υπόθεση θα ταλαιπωρεί επί μακρόν το κυβερνητικό στρατόπεδο και θα αποτελεί μια μόνιμη χαίνουσα πληγή.

Και κυρίως για το περιβάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού, παρά τις αποστάσεις που έχει πάρει από τον κ. Βαρουφάκη. Μπορεί δηλαδή να έχει δοθεί γραμμή στα στελέχη να υποστηρίζουν ότι ο πρώην υπουργός είναι «ιδιόρυθμος» ή είχε προσωπική ατζέντα που ουδόλως αφορά την κυβέρνηση, ωστόσο, η ζημιά έχει γίνει.

Αλλωστε, μόλις πριν από λίγους μήνες ο κ. Βαρουφάκης ήταν «assets» για την κυβέρνηση, όπως είχε πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα ο Αλέξης Τσίπρας είχε στηρίξει τον υπουργό του λέγοντας χαρακτηριστικά:« Ο κ . Βαρουφάκης είναι σημαντικός για την κυβέρνηση και τη χώρα, έχει ενοχλήσει γιατί μιλά τη γλώσσα τους καλύτερα από όσο την μιλάνε αυτοί, έχει ριζοσπαστικές απόψεις και δεν κάνει πίσω».

Τώρα ο πρώην υπουργός έχει γίνει ο... αποσυνάγωγος της κυβέρνησης της Αριστεράς, παρά το γεγονός ότι είναι ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής. Και παρ' ότι σε κάθε δημόσια παρέμβασή του αυξάνει τη ζημιά για τον πρωθυπουργό και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό.

Βασική επικοινωνιακή στρατηγική είναι όχι η αποδόμηση αλλά η απομόνωση του «ροκ σταρ» πολιτικού. Για το λόγο αυτό ούτε η κυβέρνηση αλλά ούτε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχουν τοποθετηθεί επισήμως για τις αποκαλύψεις περί σχεδίου Β που εκπονούσε μια μυστική ομάδα που δρούσε συνωμοτικά. Ακόμη και στην συνέντευξη - ποταμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Τσίπρας δεν αφιέρωσε παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για τον στενό του συνεργάτη ενώ είναι προφανές ότι υπήρξε συνεννόηση προκειμένου να μην πιεστεί για το πιο «καυτό» θέμα των ημερών.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.