Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η Ρωσία εξετάζει επιλεκτική άρση εμπάργκο προς όφελος τριών χωρών, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα

Η Ρωσία ενδέχεται να εξαιρέσει περίπου 20 εταιρείες στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και την Κύπρο από το εμπάργκο που επιβάλλει στις εισαγωγές τροφίμων από την ΕΕ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο δήλωση ανώτερου αξιωματούχου.

Η Ρωσία επέβαλε πέρυσι την απαγόρευση στις εισαγωγές τροφίμων από την 28μελή ΕΕ, ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας για το ρόλο της στην κρίση στην Ουκρανία, αρνούμενη σε πολλούς παραγωγούς τροφίμων την πρόσβαση στη μεγάλη ρωσική αγορά.

Ο Σεργκέι Ντάνκβερτ, επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Ρωσίας, δήλωσε πως η απαγόρευση θα μπορούσε να αρθεί για 15 Ούγγρους και λίγους Έλληνες και Κύπριους παραγωγούς, μετέδωσε το Ιντερφάξ.

Η ισχύς της απαγόρευσης, η οποία αφορά εισαγωγές τροφίμων αξίας περίπου 9 δισεκ. δολαρίων από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και μερικές άλλες χώρες, πρόκειται να λήξει στις 7 Αυγούστου, έναν χρόνο αφότου επιβλήθηκε.

Όμως η ΕΕ έχει δηλώσει πως ενδέχεται να παρατείνει τις κυρώσεις της, λέγοντας πως η Ρωσία δεν κάνει αρκετά για να βοηθήσει στην εφαρμογή της εύθραυστης ειρηνευτικής συμφωνίας για την ανατολική Ουκρανία που συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο στο Μινσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.