Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Σπείρα από το Βιετνάμ είχε μετατρέψει τρεις μεζονέτες στην Αττική σε θερμοκήπια χασίς-Βρέθηκαν 4.761 δενδρύλια

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΕΚΑΤ. ΤΑ ΚΕΡΔΗ
Τα κέρδη της σπείρας των Βιετναμέζων, που είχαν μετατρέψει τις τρεις μεζονέτες στην Αττική σε φυτείες με 4.761 δένδρα χασίς, θα ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια ευρώ.


Εξι άτομα συνελήφθησαν και ανάμεσα τους και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης, Βιετναμέζικης καταγωγής, οποίος είχε όμως Ελληνική υπηκοότητα. Το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε νοικιάσει εδώ και ένα χρόνο τρεις μεζονέτες σε Λαγονήσι, Πικέρμι και Νέα Πεντέλη πληρώνοντας 1.000 το μήνα ενοίκιο για κάθε σπίτι.

Η Βιετναμέζικη μαφία, καλλιεργούσε περισσότερα από 4.500 δενδρύλλια υδροπονικής κάνναβης, που θεωρείται μια από τις πλέον ακριβοπληρωμένες ποιότητες χασίς παγκοσμίως με την τιμή του στην αγορά να φτάνει τα 10.000 ευρώ το κιλό.


Η σπείρα χρησιμοποιούσε προηγμένη γεωπονική τεχνολογία και τα «θερμοκήπια» ήταν εξοπλισμένα με εξαερισμό, υγραντήρες, λάμπες αλογόνου και ειδικό λίπασμα.

Η αστυνομική επιχείρηση των αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξελίχθηκε τις προηγούμενες ημέρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.


Συνολικά στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.761 δένδρα χασίς μέσα στις τρεις μεζονέτες, 56 κιλά φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, 62 κιλά αποξηραμένα φύλλα κάνναβης, 39.750 Ευρώ, 600.000 σε Βιετναμέζικο νόμισμα, 174 δολάρια ΗΠΑ, 13 κινητά τηλέφωνα και τρία βιβλιάρια καταθέσεων.


Το χασίς προορίζονταν να εξαχθεί λίγο πριν το καλοκαίρι στην Αγγλία, αλλά και στην Ισπανία με τελικό προορισμό τα Κανάρια Νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.