Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Μια Ακρόπολη φτιαγμένη από Lego

120.000 τουβλάκια στον δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης

Σε ποιο μέρος του πλανήτη θα μπορούσαν να συναντηθούν ο Μέγας Αλέξανδρος, η Μελίνα Μερκούρη, η Αγκάθα Κρίστι, ο Γκάνταλφ, o Περικλής και ο Ελτον Τζον; Μα φυσικά στην Ακρόπολη! Για την ακρίβεια σε μια φανταστική Ακρόπολη, που εμπνεύστηκε ο Ράιαν ΜακΝότ και έφτιαξε ο ίδιος, όχι με πεντελικό μάρμαρο αλλά με 120.000 τουβλάκια Lego!


Ο διάσημος Αυστραλός καλλιτέχνης -ο μόνος πιστοποιημένος από την εταιρεία στο νότιο ημισφαίριο- δεν είναι η πρώτη φορά που καταπιάνεται με ιστορικά μνημεία καθώς από τα χέρια του έχει ήδη περάσει το Κολοσσαίο και τώρα ετοιμάζει το επόμενο project του, την Πομπηία. Η δική του Ακρόπολη κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson, ενώ από χθες κοσμεί τον δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης.


Όπως δήλωσε ο ίδιος ο ΜακΝότ «ήταν πολύ τιμητικό το αίτημα του Μουσείου της Ακρόπολης να τους δανείσουμε τη μακέτα», ενώ ο έφορος του Μουσείου Nicholson ανέφερε ότι «αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στα πιο τρελά όνειρά μου. Αφού ξαγρύπνησα όλη τη νύχτα μη πιστεύοντας πόσο τιμητικό ήταν το αίτημα των Ελλήνων, ενημέρωσα το Μουσείο της Ακρόπολης πως δεν μπορούσαν να δανειστούν αυτή την έκθεση. Θα τους την χαρίζαμε».


Η μακέτα είναι όσο το δυνατόν πιστή στην αυθεντική Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το μικρότερο ναό του Ερεχθείου και τα Προπύλαια, ενώ περιλαμβάνει και ξεκαρδιστικά σύγχρονα και αρχαία στιγμιότυπα φτιαγμένα με Lego.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.