Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Λάρι Φλίν, ιδιοκτήτης του ανδρικού περιοδικού Hustler,δίνει μάχη για να μη εκτελεστεί ο Άνθρωπος που τον άφησε ανάπηρο!!!

O μεγαλοεκδότης Λάρι Φλίν, ιδιοκτήτης του ανδρικού περιοδικού Hustler, 
πυροβολήθηκε από τον ρατσιστή Τζόσεφ Πωλ Φράνκλιν το 1978 όταν δημοσίευσε διαφυλετικές σεξ φωτογραφίες, με έναν λευκό να χαϊδεύει μια μαύρη.

 
Από τότε ο εκκεντρικός, αυτοδημιούργητος και ζάπλουτος επιχειρηματίας παραμένει καθηλωμένος στο χρυσό του αναπηρικό καροτσάκι. Κι όμως με δημόσια παρέμβαση του ζητά 35 χρόνια μετά, να αποτραπεί η εκτέλεση του ανθρώπου που τον άφησε παράλυτο.


Ο Φλιντ που δεν έχει έρθει ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνθρωπο που τον πυροβόλησε, διαφωνεί στην ιδέα της εκτέλεσής του. Πιστεύει ότι το να μείνει ο Φράνκλιν κλεισμένος σε ένα κελί για την υπόλοιπη ζωή του, είναι μία τιμωρία πιο σκληρή από ένα γρήγορο θάνατο. Ο σίριαλ κίλερ έχει προγραμματιστεί να εκτελεστεί με θανατηφόρα ένεση για έναν από τους δεκάδες ρατσιστικούς φόνους που διέπραξε στα τέλη του 70. Πολλές οργανώσεις όμως ζητούν να σταματήσει αυτή η βάρβαρη διαδικασία και να παραμένουν ως το τέλος φυλακισμένοι όσοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.


Ο Λάρι Κλάξτον Φλιντ μεγάλωσε μέσα στην φτώχεια, σε μια τρύπα στους λόφους του Κεντάκυ. Η μικρότερη αδελφή του πέθανε το 1951 από λευχαιμία και το τραγικό συμβάν έφερε το διαζύγιο των γονιών του. Ακολούθησε την μητέρα του στην Ιντιάνα αλλά δεν τελείωσε το σχολείο. Πλαστογράφησε το πιστοποιητικό γέννησης του για να κάνει καριέρα στο στρατό όταν ήταν 15 αλλά τον έδιωξαν ένα χρόνο αργότερα, επειδή ήταν αμόρφωτος. Στα 22 του αγόρασε ένα κακόφημο μπαρ στο Ντέητον του Οχάιο για 800 δολάρια. Το μετέτρεψε σύντομα σε στριπ κλαμπ με 300 κοπέλες, όπου σε συνεργασία με την ­ ανήλικη τότε σύντροφό του Ανθία Λίζουρ, επίσης χορεύτρια, επένδυσε στην ικανοποίηση του ανδρικού πληθυσμού. Το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Hustler» κυκλοφόρησε το 1974. Το περιεχόμενο του εντύπου ήταν «σκληρό» με γυμνές φωτογραφίες εγκύων, νοητικά καθυστερημένων και ανάπηρων γυναικών. Το περιοδικό τάραξε τα νερά των Αμερικανών πουριτανών και προκάλεσε ροή αντιδράσεων από φεμινιστικές οργανώσεις.



Η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν η δημοσίευση των γυμνών φωτογραφιών της Ζακλίν Κένεντι, της συζύγου του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζον. Οι φωτογραφίες του 1971 από τον σκορπιό του Ωνάση αγοράστηκαν για 18.000 δολάρια και δημοσιεύτηκαν 4 χρόνια μετά, Αύγουστο του 75.Το 1976 καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση, μια απόφαση που αργότερα ανετράπη για οργανωμένο έγκλημα και υπόθαλψη αισχρότητος. Η υπόθεση ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί για πρώτη φορά οι αμερικανικές Πολιτείες κλήθηκαν να ορίσουν την αισχρότητα.



Ο Φλιντ είχε ήδη κάνει τρεις αποτυχημένους γάμους όταν παντρεύτηκε την Αλθία το 1976 και 2 χρόνια μετά ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του από το μάγκνουμ του Φράνκλιν. 5 χρόνια υπέφερε στα νοσοκομεία, πήρε δύο φορές υπερβολικές δόσεις χαπιών για να αυτοκτονήσει και ήταν κλινικά νεκρός. Αργότερα οι τρεις εγχειρίσεις που έκανε τελικά του εξάλειψαν τον πόνο. Ο Φλιντ όμως βρήκε διέξοδο στα ηρεμιστικά, ενώ η Αλθία εθίστηκε στην ηρωίνη και το 1980 διαγνώστηκε ότι είχε AIDS. Έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να πνιγεί στην μπανιέρα της στα 34 της. Ο Φλιντ αφιέρωσε τη ζωή του στη σταυροφορία υπέρ της ελευθερίας του λόγου ενώ η ζωή του έγινε ταινία το 1996.

diasimesistories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.