Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Γκ. Χαρδούβελης: "Το παλεύουμε με την τρόικα, βλέπω σύγκλιση - Οι δανειστές κάνουν λάθος υπολογισμούς"(video)



Σε εξέλιξη είναι νέα προσπάθεια σύγκλισης με την τρόικα. 
Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εμφανίστηκε στην Βουλή ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης. Αμέσως μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «το παλεύουμε… υπάρχει σύγκλιση». 
Αναφορικά δε με τις πληροφορίες περι απαίτησης της τρόικας να παραταθεί η εφαρμογή του μνημονίου κατά 12 μήνες είπε πως «δεν υπάρχει καμία τέτοια επίσημη πρόταση».

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι οι δανειστές πιέζουν για τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015, ο οποίος κατατέθηκε ήδη στην Βουλή, ωστόσο υποστήριξε ότι «κάνουν λάθος» εννοώντας ότι ανάλογες ενστάσεις εκφράζονταν και κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2014 στο τέλος όμως δικαιώθηκαν τα νούμερα της κυβέρνησης.

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει δημοσιονομικό κενό είπε ότι οι εταίροι δεν δίνουν νούμερα ενώ στο αν υπάρχουν τα περιθώρια να επιτευχθεί συνολική συμφωνία στο επόμενο Eurogrouop είπε «είναι θέμα πολιτικής απόφασης. Μπορεί να διαπραγματευόμαστε για έξι μήνες, μπορούμε όμως να έχουμε και απόφαση μέσα σε μια ημέρα».

Απ' την πλευρά του κατά την παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού ο αναπλ. υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, έπειτα από σχετική ερώτηση, διαβεβαίωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Κράτους φθάνουν ως το Φεβρουάριο.

Ρίχνουν τους τόνους οι Βρυξέλλες

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ελληνικής κυβέρνησης - τρόικα. Ερωτηθείς σχετικά στο σημερινό press briefing ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι η χθεσινή τηλεδιάσκεψη διεκόπη και ότι πιθανόν να επαναληφθεί σήμερα. Σημείωσε ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο παραμένουν ανοικτά θέματα. "Θα επιμείνουμε εως ότου λυθούν", είπε χαρακτηριστικά. 



Πηγή: newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.