Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Οι στόλοι των Ελλήνων εφοπλιστών -Τα ελληνόκτητα και υπό ελληνική σημαία πλοία που κυκλοφορούν στις θάλασσες


Eνδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εφοπλιστικές εταιρείες και τους στόλους τους. 
Οπως διαπιστώνεται από αυτά, οι Ελληνες εφοπλιστές που έχουν πάνω από 25 πλοία ευημερούν, ενώ αντίθετα, προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι έχουν ένα με δυο πλοία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Εθνος, οι Ελληνες εφοπλιστές που έχουν πάνω από 25 πλοία αυξήθηκαν φέτος από 35 σε 40, ενώ αντίθετα, οι εφοπλιστικές που έχουν μόνο ένα με δυο πλοία μειώθηκαν από 350 το 211 σε 274 φέτος.

Οι 40 ναυτιλιακές με στόλο άνω των 25 πλοίων, έχουν στην κατοχή τους το 55% του ελληνόκτητου στόλου, με βάση τη χωρητικότητά τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν στο πόσα από τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών φέρουν ελληνική σημαία.

Οπως σημειώνει το Εθνος, το ποσοστό των πλοίων Ελλήνων εφοπλιστών που φέρουν ελληνική σημαία είναι μικρότερο του 40%. Συγκεκριμένα, τα ελληνόκτητα πλοία, άνω των 100 κόρων, τον Ιούλιο ανέρχονταν σε 4.707, εκ των οποίων μόνο τα 1.870 έφεραν ελληνική σημαία (από τα 1.870 τα 611 είναι επιβατηγά). Αυτό, όμως, που είναι αξιοσημείωτο, δεν είναι το γεγονός ότι αυξάνεται ο αριθμός των ελληνόκτητων πλοίων, αλλά το γεγονός ότι αυξάνεται η χωρητικότητά τους. Από 242,8 εκατ. μετρικούς τόνους το 2010 εκτοξεύτηκαν σε 303,57 εκατ. σήμερα, δηλαδή σημείωσαν αύξηση 25%.



Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.