Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Το «κάμπριο» σκάφος που προκαλεί τη φαντασία


Με πηγή έμπνευσης τα καμάρια της αυτοκίνησης
Η αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή παραπέμπει σε κάποιο σπορ, κάμπριο αυτοκίνητο. Τη δυνατότητα αυτή φέρνει στην ανοιχτή θάλασσα και ένα concept σκάφος της Reversys Boat που σχεδιάστηκε με καμπίνα η οποία ανοίγει και κλείνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.


Μάλιστα, η ηλεκτρική οροφή προσφέρει τρεις επιλογές διαμόρφωσης, επιτρέποντας στον καπετάνιο να αντιδρά άμεσα σε κάθε αλλαγή του καιρού και των διαθέσεων των επιβατών.

«Γιατί δεν μπορούσαμε να εφοδιάσουμε σκάφη με αναδιπλούμενες μεταλλικές οροφές, σαν και αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για αρκετές δεκαετίες;», αναρωτήθηκε η ελβετική ομάδα πίσω από το concept σκάφος.

Οι ανάλογες προτάσεις που είχαν παρουσιαστεί από άλλους σχεδιαστές υπολείπονται σε ομορφιά και απλές, ξεκάθαρες γραμμές που φέρνουν στο νου τα καμάρια της αυτοκίνησης.

Το σχέδιο της Reversys φαίνεται ιδιαίτερα θελκτικό και πρακτικό. Το σύστημα της οροφής, περιλαμβάνει δύο τμήματα που επιτρέπουν τις τρεις διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης: πλήρως κλειστό, μισάνοιχτο και πλήρως ανοιχτό.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ
Τα σχόλια στό 07magazine men'sblogspot υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων είναι (αστική και ποινική) και βαρύνει τους σχολιαστές.